Anasayfa /  Politika /  Chp

Kılıçdaroğlu'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 9 soru

Hükümetin ülkeyi borç batağına sürüklediğini belirten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 9 soru yöneltti. Kılıçdaroğlu "Devleti demokratikleştirmezseniz hızla organize suç örgütüne dönüşür" uyarısında da bulundu.

Abone ol
Abone ol 29 Ağustos 2018 12:50

Hükümetin ülkeyi borç batağına sürüklediğini belirten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 9 soru yöneltti. Kılıçdaroğlu "Devleti demokratikleştirmezseniz hızla organize suç örgütüne dönüşür" uyarısında da bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi toplantısı öncesi Türkiye’nin ekonomik durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

30 AĞUSTOS: Mustafa Kemal israfa karşı çıktı her kuruşun hesabını millete verdi. Bir metre bile milli demir yolu yoktu. 10 yılda 15 milyon genç yarattı her yaştan. Millet mekteplerini aştı şeker uçak fabrikalarını kurdu. Hiç kimseye el ve avuç açmadı kimsenin önünde eğilmedi. 30 Ağustos Zaferi bu açıdan çok önemlidir.

ÜLKE BORÇ BATAĞINDA: O onurlu ve gururlu kimseye ödün vermeyen ekonomik bağımsızlığını sağlayan IMF’nin kapılarına gitmeyen Mustafa Kemal’in Türkiyesinden bugün Erdoğan’ın Türkiyesine gelelim. Tam bir borç batağı içindeyiz. Hesapsız kitapsız basiretsiz bir yönetim Türkiye’yi teslim almış durumda. Bu ülkenin aydınları işçileri herkes uyardı yanlış yoldasınız dediler. Ama onların öncüsü bizdik. Halka söz verdikleri şekilde değil diledikleri şekilde yönettiler. Türkiye ciddi bir sorunla karşı karşıya ciddi bir ekonomik bir kriz var. İlk yapacağınız iş sorunu yaşayanlarla bir araya gelin. Bir sorumluluk içinde Türkiye bu badireyi nasıl atlatır diye 13 maddelik bir açıklama yaptık. İyi niyetle Türkiye’yi insanımızı sevdiğimiz için bunları seslendirdik. Madde 1 liyakat sistemini yeniden oluşturun dedik.

GERÇEKLERİ DİNLEMİYORLAR: Her ortamda uyarımızı ve mücadelemizi yaptık, ancak dinlemediler. Onlara şunu söyledik; Türkiye ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya. İlk etapta sorunu yaşayanlarla biraraya gelin dedik. Yani halkın deyimiyle damdan düşenleri dinleyin, Ekonomik ve Sosyal Konsey’i toplayın dedik. Yasaya göre 3 ayda bir toplanması gereken konsey en son 5 şubat 2009’da toplanmış. Çünkü gerçekleri dinlemeye tahammül edemiyorlar. Türkiye bu badireyi nasıl atlatır diye 13 maddelik bir açıklama yaptık, 11 Ağustos’ta.

ÜSTÜNLERİN HUKUKU VAR: Demokrasi reformunu sağlamak zorundasınız, insanların can ve mal güvenliğini sağlamak zorundasınız. Bu hukukla sağlanır. Bu yapılmadı, yapılmamaya da devam ediliyor. Hukuk diye bir kavram Türkiye’de bir anlamda artık unutulmuş. Üstünlerin hukuku… Hukukun üstünlüğü yok. Devleti demokratikleştirmezseniz hızla organize suç örgütüne dönüşür.

BERBEROĞLU, KAVALA NİYE HAPİSTE?: Enis Berberoğlu niye hapiste? Osman Kavala niye hapiste? Nazlı Ilıcak Ahmet Altan niye hapisteler? Bu insanlar sadece kalemleriyle düşüncelerini ifade ettiler. Niye hapiste gazeteciler?

CUMARTESİ ANNELERİ: Cumartesi Anneleri’ne yapılana bak. 700. kez toplanacaklar, orantısız güç kullanıyorsunuz, yerlerde süründürüyorsunuz o yaşlı kadınları, anneleri. Orantısız güç kullanan polislere bir şey demiyorum, ona o talimaları verenlere söylüyorum. Siz devletin gücünü orantısız bir şekilde masum insanlara karşı kullanıyorsunuz. Hangi gerekçeyle yaşlı anneleri yerlerde sürüklüyorsunuz. Bir suçu var, “Oğlumun mezarı nerede” diye sormak. Örgütlü suç devlette böyle oluşur.

FAİLİ MEÇHULLER: Darbeler sonrası devlet organize suç örgütü niteliğine kavuşmuştur. Faili meçhuller o dönemlerde olmuştur. Türkiye’nin bundan kurtulması lazım.



BAKANLIKTA EN YETKİLİ KİŞİ ÇANTACI: Türkiye, hanedanlık yapısı içinde çürüyen bir devlettir. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın internet sitesinde üst yönetimin tablosu yayınlandı. Bir numaradaki kişinin hiçbir unvanı yok. Bu kişi, çantacı olarak tanımlanıyor, hanedandan birisi. Nasıl oluyor da, bakan yardımcılarından, müsteşarlardan üstte. Haber olunca baktık, siteden çıkarılmış ama çantacı hâla göreve devam ediyor. Bakandan sonra en yetkili kişi.

VURGUN YAPIP, PARAYI DIŞARIYA GÖTÜRÜYOR: Yasama organına talimat veren kişi, Merkez Bankası’na mı talimat vermeyecek. Merkez Bankası’nın dünyada da itibarı yoktur. Faizi, borsayı bir yükseltiyor, vurgunu vurup parayı dışarı götürüyor. Fakir fukaranın parasını. Doları esas alarak yaptığınız ihaleleri TL’ye çevirin dedik. Müteahhit TC vatandaşı, ihaleyi veren devlet; sizin dolarla ne işiniz var. Niçin dolarla yaptınız.

MİLYAR DOLARLIK İHALELERİ TL’YE ÇEVİRSENE: AVM’lerde dolarla kiralama yapılmayacakmış da Türk Lirası olacakmış günaydın beyler günaydın. Sen şu yandaşlara verdiğin milyar dolarlık ihaleleri Türk Lirası’na çevirsene. Gücün yetiyor mu?

HARAM PARAYA BEL BAĞLADILAR: Haram paradan medet uman siyasal iktidar Türkiye’nin çıkarlarını savunabilir mi? Fuhuş ticareti mi yapıyorsun parayı gönder Türkiye’de aklanırsın. Bir de bunlar Müslüman geçiniyorlar.

OSMANLI’NIN LALE DEVRİ’Nİ YAŞIYORUZ: Osmanlı’nın Lale Devri’ni yaşıyoruz. Benim 1 liralık döviz baronlarıyla ilişkimi ispat et siyaseti bırakacağım.

ERDOĞAN’A 9 SORU: Erdoğan’a 9 soru soruyorum;

1- Tarımı bitir çiftçiyi borç batağına sürükle tarım ürünlerini ithal et diyen dış güçler miydi?

2- Yandaşlarına Türkiye’nin en büyük ihalelerini dolar endeksli ver, ver ki dolar yükseldikçe daha fazla kazansınlar diyen dış güçler miydi?

3- Yandaşlarına dolarla gelir garantisi de ver diyen dış güçler miydi?

4- Yandaşlarının sözleşme değeri 123 milyar dolar olan projelerinin dış borçlarına devleti kefil et diyen dış güçler miydi?

5- Döviz geliri olmayan şirketlere döviz cinsinden borçlanmalarına izin ver diyen dış güçler miydi?

6- Geçmişteki üreten ve saygınlığı olan Mustafa Kemal’in Türkiye’sini Londra’daki bir avuç tefeciye teslim eden dış güçler miydi?

7- Merkez Bankası’na müdahale et her şeyi sen belirle diyen dış güçler miydi?

8- Memleti bu hale getirmek için bugüne kadar emri aldığın dış güçleri açıklayacak mısın?

9- Yeni emirleri Katar’dan mı alacaksın?


Yorumlar