Anasayfa /  Politika /  Chp

Kılıçdaroğlu'dan Avrupa'ya katliamı eleştirisi

Kılıçdaroğlu, Srebrenitsa soykırımının 23. yılı nedeniyle Kartal'da düzenlenen törende vatandaşlara hitap etti. 21. yüzyılın eşiğinde yaşanan katliama dikkati çeken Kılıçdaroğlu, olayların "uygarlığın beşiği" olarak adlandırılan Avrupa'da yaşandığına vurgu yaptı.

Abone ol
Abone ol 11 Temmuz 2018 23:02

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeri geldiği zaman Avrupa'nın Türkiye'ye ders vermeye kalktığını belirterek, "Yeri geldiğinde Türkiye'yi eleştirirler. Avrupa'nın önce Bosna'da yaşanan katliamın kara lekesini alnından kaldırması, silmesi lazım. Hala o yara kapanmadı. Bana ders vermek istiyorsan, önce dönüp kendine bakacaksın." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, dünyaya demokrasi dersi vermede en çok ses çıkaran kıtanın Avrupa olduğunu dile getirerek, "Binlerce kişi hayatını kaybetti. On binlerce kişi katledildi. Kadın, çocuk, yaşlı ve genç ayrımı yapılmadı. Bugün bu acıları paylaşmak ve unutmamak için buradayız. Eğer insanlık ölmediyse bütün katliamlara karşı topyekun ve bir arada olmak zorundayız. Kişiler, kimlikleri nedeniyle yargılanamaz, kimlikleri nedeniyle ölüme mahkum edilemezler, ötekileştirilemezler." diye konuştu.


Yorumlar