Anasayfa /  Politika /  Chp

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan saldırı açıklaması! "Bu saldırı Türkiye'ye yapılmıştır" video

Şehit cenazesinde saldırıya uğrayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi önünden halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, "Bu saldırı Türkiye'ye yapılmıştır. Şavşat'ta da PKK terör örgütünün saldırısına uğramıştım. Aynı saldırıya bugün de uğradım. Bir milim geri adım atmayacağım" dedi.

Abone ol
Abone ol 21 Nisan 2019 17:38

Ankara’da katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğrayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partinin genel merkezi önünde toplanan kalabalığa seslendi. Kendisine yönelik saldırıya değinen Kılıçdaroğlu, “Bana yapılan saldırı Türkiye’nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmıştır. Bu ülkede kimliği, görüşü, inancı ne olursa olsun 81 milyonu kucaklayan bir genel başkanım. Hiç kimse unutmasın, ben kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan CHP’nin Genel Başkanıyım. Hiç kimse unutmasın Kuva-yi Milliyecilerin genel başkanıyım. Hiç kimse unutmasın 82 milyonu kucaklayan bir partinin genel başkanıyım” dedi.

“BİR MİLİM GERİ ADIM ATMAYACAĞIM”

Kendisine daha önce yapıla terör saldırısını da hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Şavşat’tan Ardavuç’a giderken PKK terör örgütünün saldırısına uğramıştım. Aynı saldırının benzerini bugün yaşadım. Bir milim geri adım atmayacağım. Onlar sanıyor ki ‘Biz saldırınca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geri adım atacak’ bir milim geri adım atmayacağım. Bu ülkenin birliğini ve bütünlüğünü hep birlikte savunuyoruz. Bu ülkenin çakıl taşını bile hiçbir şeye feda etmem. Bu ülke için canını verecek birisi varsa onun adı Kemal Kılıçdaroğlu’dur” ifadelerini kullandı.

“SİZ NAMAZDAN, ŞEHİTTEN NE İSTİYORSUNUZ?”

Şehitlerin belirli bir gruba ait olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “İstiyorlar ki şehit cenazelerine katılmayayım ama ben katılacağım. Bu şehitler 82 milyonundur. Bunların cenazeye, ezana da saygısı yok. Siz namazdan, şehitten ne istiyorsunuz? Biz şehitler arasında hiçbir zaman ayrım yapmadık. Siz hangi yüzle şehit cenazesini kıldırmıyorsunuz?” dedi.

“SALDIRANLAR DIŞARIDAN GELDİ”

Uğradığı saldırının kendisini üzmediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Biz her zaman hakkı, hukuku savunduk. Beni üzen şey şehide saygısızlıktır. Şehidimizin namazı bile doğru dürüst kılınmadı. Benim için dar ağaçları kurdular. Size söz veriyorum, bir canım var. onu da bu ülkenin bekası, kalkınması, çocukların güzel günleri için vermeye hazırım. Hiçbir saldırı biri yıldıramaz. Bu saldırı o köye dışarıdan gelenlerin saldırısıdır. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi yıldıramayacaklar. Biz asla vazgeçmeyeceğiz, bu ülkeye baharı getireceğiz. Ben bu ülkenin insanına güveniyorum. Biz hep birlikte bu ülkenin kuruluşundaki değerlere sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.


Yorumlar