Anasayfa /  Politika /  Chp

Kemal Kılıçdaroğlu: Harama karşıyız, güzellikten yanayız

Kılıçdaroğlu, Erzurum'da İslam Eserleri Müzesi açılışında "Harama karşıyız, biz güzellikten yanayız. Herkes Allah'a karşı sorumludur" dedi.

Abone ol
Abone ol 22 Aralık 2018 16:10

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'da CHP'li Çat Belediyesi'nin yapmış olduğu İslam Eserleri Müzesi açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Haksızlığın karşısında sessiz kalan dilsiz şeytandır diyor inancımız. Eğer çocukların kanı akıyorsa o çocuklara sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur" dedi.

EĞER İSLAM BARIŞSA NEDEN KAVGA EDİYORUZ, NEDEN İSLAM ALEMİNDE KAN AKIYOR?

Kılıçdaroğlu, Hazreti Mevlana'nın varlık ve mana alemi diye iki alemin olduğuna dair sözünü hatırlatarak, yüreklerinde Hazreti Peygamberin verdiği barışı, huzuru ve kardeşliği yaşatmak zorunda olduklarını belirtti.

İslam'ın barışı temsil ettiğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Eğer İslam barışsa, neden kavga ediyoruz. Neden İslam aleminde kan akıyor acaba, bunu acaba kendimize yeteri kadar soruyor muyuz. Bakın örnek vereyim, Yemen'de şu an kan akıyor, İslam dünyasında. 5, 5 milyon çocuk kan içinde, ağlıyor. Bunların savaşın ortasındaki 5,5 milyon çocuk. Suriye'de 400 bin kişi öldürüldü, 6,5 milyon kişi Suriye'yi terk etti. Yüz binlerce çocuk ya annesiz kaldı ya babasız veya başka yerlere gitmek zorunda kaldı. Madem İslam Eserleri Müzesi'ni açıyoruz, bu müzede göreceksiniz, insanın değerini, İslam'ın değerini de burada göreceksiniz. O zaman İslam dünyasında neden kan akıyor, neden ?" diye konuştu.

ZULMÜN KARŞISINDA SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Zulme karşı durmanın herkesin ortak görevi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, zulme boyun eğilmeyeceğini ve zulme karşı sessiz kalınmayacağını bildirdi.

"Haksızlık karşısında sessiz kalan dilsiz şeytandır diyor inancımız." ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Zulmün karşısında sessiz kalmayacağız, kalmamalıyız. Eğer çocukların kanı akıyorsa o çocuklara sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur, o çocuklar masumdur. Savaşın ortasında çocuklar kalmamalı, İslam dünyasında kan akmamalı. İslam dünyasında barış ve huzur olmalı. Biz bunu söylediğimiz zaman çoğu zaman suçlandık. Ne derlerse desinler Çatlılara, Türkiye'ye sözüm var. Zulmün karşısında asla boyun eğmeyeceğim, haksızlık karşısında asla susmayacağım."

ANKARA'DAKİ BEYLER NE YAPARLAR BİLMİYORUM AMA BİZİM BELEDİYELERDE ASGARİ ÜCRET 2 BİN 200 LİRA OLACAK

Çat'ın 18 bin nüfuslu güzel bir ilçe olduğunu ve belediyecilikte her zaman örnek gösterdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"1 Ocak 2019'dan itibaren o Ankara'daki beyler asgari ücreti ne yaparlar bilmiyorum ama bizim bütün belediyelerde asgari ücret net 2 bin 200 lira olacak. Ankara'daki beyler paraya doymuyorlar, ben bunu gayet iyi biliyorum. Ayda 50 bin liranın üzerinde aylık alıyorlar yetmiyor. Ayrıca emekli aylığı alıyorlar o da yetmiyor. Uçağa, dolmuşa, yemeğe, mutfağa, okula, arabaya para vermiyorlar, aldıkları para yetmiyor yine maaşımıza zam yapın diyorlar. Ben de diyorum asgari ücret net CHP'li belediyelerin tamamında 2 bin 200 lira olacak. Allah nasip ederse aldığımız büyük kentler başta olmak üzere çok sayıda belediyeyi alacağız. O belediyelerde de asgari ücret 2 bin 200 lira olacak ama ocak ile mart arasındaki farkı daha sonra kazandığımız bütün belediyelerde işçilere aylık farkı olarak ayrıca ödeyeceğiz."



İşte CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Haksızlığın karşısında sessiz kalan dilsiz şeytandır diyor inancımız. Eğer çocukların kanı akıyorsa o çocuklara sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. İslam dünyasında barış İslam dünyasında huzur olmalıdır. Bunlar bizim kültürümüzün parçasıdır ama biz kültürümüzü unuttuk.

BİLİME EN BÜYÜK KATKIYI YAPAN İSLAMİYETTİR

Diğer canlıları insanlardan ayıran temel nokta insanların düşünmesi ve aklını kullanmasıdır. Bütün canlılıar için düşünen sadece insanoğludur. O zaman sormamız gerekiyor madem dinimiz, madem sevgili peygamberimiz böyle emretti nasıl oluyor da İslam dünyası geri kalıyor. Nasıl oluyor da bir taraftan Rusya bir taraftan ABD silah satıp, savaşın diyor.

DİNİMİZ ADALETİ EMREDİYOR

Niye öldürüyoruz birbirimizi. İslam dünyası birleşmiyor. Bir tarafta safa içinde yaşayanlar bir tarafta sefalet içinde yaşayanlar var. Adaleti emrediyor bizim dinimiz. Adil olacaksınız, eşitlikçi olacaksınız. Komşusu açken tok yatan bizden değildir diye boşuna denmemiştir. Komşum açken ben tok yatıyorsam benim Müslümanlığım sorgulanır.

Biz aynı şeyi bütün belediyelerimizde yapmak istiyoruz. Belediye Başkanlarımızdan iki şey istiyoruz seçildiğin andan itibaren hiç kimseyi ötekileştirmeyeceksin, sana oy versin veya vermesin.

HARAMA KARŞIYIZ, BİZ GÜZELLİKTEN YANAYIZ: Belde halkına hizmet edeceksin. Nerede eksik varsa oraya hizmet vereceksin. orada kimse elini avucunu açıp dilenmemeli. Yoksula yardım yapacaksan yoksulun onurunu kırmadan yapacaksın. Bizim belediye başkanlarımızdan istediğimiz budur.

Belediye başkanımız kazandığı andan itibaren her kuruşun hesabını belde halkına vermesi lazım. Harama karşıyız, biz güzellikten yanayız. Biz harama israfa karşı dururuz. Bizim kimliğimiz ve kişiliğimiz budur. Biz herkesin inancına saygı duyarız. Herkes Allah'a karşı sorumludur.

PEYGAMBERİMİZ MÜTEVAZİ YAŞAMIŞTIR: Herkesin ayağının tozu oluruz. Biz halka hizmet vermeye söz verdik, Hak'ka hizmet vermeye geldik. Biz hakkımızla kazanırız halkın önüne namusumuzla çıkarız hesabımızı veririz.

Eğer bir kişi kalkıp da Peygamberimizin hayatını okursa O'nun ne kadar mütevazi yaşadığını görürsünüz. Niye biz böyle malın mülkün kölesi olalım. Çocuklar aç yatağa girerken benim Saray'da yatağa huzurla nasıl girerim. Siyasetçi halka hizmet etmek için siyaset yapar, malı götürmek için değil, halkı soymak için değil. Hep beraber hep birlikte namuslu siyaset yapmaya söz verdik.

MADEM DÜNYANİN EN ZENGİN ÜLKESİYİZ NASIL OLUYORDA YOKSULLUK OLUYOR: Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun ve namuslu insanlardan, düzgün insanlardan yana oy kullanın benim sizden istediğim odur. Bu ülke dünyanın en zengin ülkesidir. Maden, iklim, deniz, göller, insan kaynakları açısından dünyanın en zengin ülkesiyiz. Nasıl oluyor da yoksulluk oluyor. Para desen para da var. Çat Belediye Başkanı o mütevazi bütçesiyle bütün bunları yapıyor da devlet neden yapamıyor. Ne deniyor Erzurum için 'sahipsiz memleket'.

KİMLİĞİ NE OLURSA OLSUN BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİ VAR:Çocukluğumda Erzurum'a doğunun Paris'i derlerdi. Erzurum ne hale geldi, Paris ne hale geldi. Erzurum hayvancılığın merkeziydi. Canlı hayvanı da dışardan getiriyoruz, onu beslemek için samanı da dışardan alıyoruz. Ne diyeyim ben size daha. Güzel bir memlekette yaşıyoruz, huzur istiyoruz. Kimliği ne olursa olsun benim başımın üstünde. Ben ne ile ilgileneceğim karnı doyuyor mu, iyi okulda okuyor mu, sağlık hizmetini alabiliyor mu ben onunla ilgileneceğim.

Bir kişi farklı düşündü diye onu düşman ilan edemezsiniz. Oturup konuşacağız ki doğru yolu bulacağız.

Çat Belediye Başkanımızı hepinizin huzurunda tebrik ediyorum."




Yorumlar