Anasayfa /  Politika /  Chp

İmamoğlu, Yıldırım ile arasındaki son farkı açıkladı!

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu oyların yüzde 95'inin yeniden sayımının bittiğini açıkladı.

Abone ol
Abone ol 08 Nisan 2019 13:50

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu oyların yüzde 95'inin yeniden sayımının bittiğini açıkladı.

CHP adayı Ekrem İmamoğlu, AK Partiadayı Binali Yıldırım ile arasında 15 bin 500 oy fark bulunduğunu söyledi. 

İmamoğlu, "İstanbul'da geçersiz oyların yüzde 95'inin sayımı bitti. Aradaki fark 15 bin 500" dedi. 

Kesin olmayan resmî sonuçlara göre, İBB Başkanlığı yarışında önde bulunan Ekrem İmamoğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'i, ziyaret ederek tebrik etti.

“3 BİN OYLA KAZANDIK DİYE KENDİLERİ NEDEN AÇIKLADI”

Kartal Belediyesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu'na Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya'ya gitmeden önce “13 bin-14 bin oyla seçimi kazandım diyemezsin” sözleri soruldu. İmamoğlu, “Ben artık bazı açıklamaları takip etmiyorum. Üzülerek takip etmektense takip etmemek daha iyi. Şuan 15 binin üzerinde bir oy var. Her oy değerlidir. Bir oy bile değerlidir. Madem bu sayıyı bu kadar az görüyorlar, neden 3 bin oyla kendileri kazandık diye açıklama yaptı?

En başta söz verdiğimiz gibi bir oya bile zarar gelmeyeceğini söylemiştim. Sandık başlarında arkadaşlarımızın nöbeti devam ediyor. Onlara minnettarım. Sayın Bahçeli'nin bir sözü var. ‘Bir oyla bile seçim kazanılır.' diye. Ne kadar doğru. Bir oyun bile kıymetini anlatıyor. 3 bin oyla onlar havalandı ama biz 16 bin oyla havalanmıyoruz. 16 milyon insan kazandı.” şeklinde yanıt verdi.


Yorumlar