Anasayfa /  Politika /  Chp

İmamoğlu'ndan zafer konuşması: Ekrem abiniz olmaya geliyorum..

31 Mart Mahalli İdareler seçiminde İstanbul’u kazanan CHP’li Ekrem İmamoğlu seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından mazbatasını aldı. İmamoğlu daha sonra devir teslim töreni için Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediye binasına geldi. Görevi devraldıktan sonra belediye binası önünden halka seslenen İmamoğlu, "Bu şehrin nimetlerini ganimet yapmak yok, paylaşmak var" dedi.

Abone ol
Abone ol 17 Nisan 2019 19:16

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatayı almasının ardından, CHP’nin hem eski hem de yeni meclis üyeleri Ekrem İmamoğlu’nu karşılamak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne geldi.

Belediye görevlileri ise devir teslim için hazırlıklarını tamamladı. Bina çevresine güvenlik önlemleri artırılırken, içeride ise devri teslim hazırlık yapıldı.





Çağlayan’da mazbatasını aldıktan sonra Saraçhane’ye hareket eden İmamoğlu’nu burada çok sayıda partili ve halk karşıladı. İzdiham nedeniyle kapıda resmi karşılama yapılamadı.

Belediye binasından içeri giren İmamoğlu, devir teslim töreni öncesi açıklama yaptı. İmamoğlu, “Halkımıza dışarıda otobüsün üzerinden hitap edeceğim, çağrımı yapacağım. Halkımızla bu hafta sonu cumartesi ya da pazar günü bütün İstanbul halkımızı davet ederek süreci anlatacağımız bir buluşmamız olacak. Herkesi, kadın erkek, çoluk çocuk herkesi Saraçhane’ye bekliyoruz diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ALLAH BİZİ MAHCUP ETMESİN”

Mazbatayı aldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden İmamoğlu, “Ben bu mazbatayı 16 milyon insanımız adına devraldım. Biz demokrasiden ve birlik ile beraberlikten hiç vazgeçmedik. Şu an mazbatamızı aldık. Sorumluluğumuz bilincindeyiz. Hizmet etmeye bir an önce başlayacağız. Bu belediyede çalışan herkes bir kişiye veya bir partiye değil 16 milyona hizmet etmeye şu anda başlamıştır. Hak, hukuk ve adaletten asla vazgeçmedik. Çok net ifade ediyorum; Bu şehirde yaşayan insanların sevgisiyle, saygısıyla oluşturduğu birlik ve beraberlik duygusundan asla vazgeçmedik. Kimsenin hakkını yemedik, 16 milyonun hakkını yedirtmeyiz dedik. Bu an itibariyle devam eden süreçler var farkındayız. Şehrimiz geleceği için ilgililerden net karar bekliyoruz. Bu şehre kurulduğu günden bugüne kadar katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Sıra bizde, bundan sonra bu şehrin insanına, doğasına saygı göstereceğimize, hizmet edeceğimize emin olabilirsiniz. Allah bizi mahcup etmesin” dedi.

"EKREM ABİNİZ OLMAYA GELİYORUM"

"Bu ülke için, şehir için herkes teminat olacak. Kimseyi ayırt etmeyeceğim, çocuklarımın biri burada onun huzurunda söz veriyorum: bu şehrin çocuklarımı benim çocuklarım. Bu şehrin gençleri; benim gençlerim. Ben onların Ekrem Abisi olmaya geliyorum. Bu şehrin kadınlarına eşimin huzurunda söz veriyorum: bu şehir kadın dostu bir şehir olacak."

Ekrem İmamoğlu: 'İstanbul için yeni bir başlangıç' deyin

İLK İCRAATINI AÇIKLADI

Konuşmanın ardından İmamoğlu, devir teslim töreni için makam odasına geçti. Görevi devralan İmamoğlu, “Sayın başkana teşekkür ediyoruz. İstanbulumuza yeni süreç hayırlı olsun diyoruz. Ufak tepek aksilikler oldu. Bugün görevimize başlamak ve birçok konuya hakim olmak istiyoruz. Bu süreci kimseye haber vermeden hızlıca yapmak istedik ama halkımızın haberi oldu. Sorumluluğumun farkındayım. Kimsenin gözü arkada kalmasın. Biz herkesi kucaklayarak görevimizi yerine getireceğiz. İlk icraat bu şehrin yönetimini, bu şehrin şeffaflığının halka ait olduğunu onlara göstermek olacak” dedi.

Buradaki törenin ardından da görevi İmamoğlu’na teslim eden Mevlüt Uysal, makam odasından ayrıldı. Görevi resmen devralan İmamoğlu, belediye binası önündeki otobüs üzerinden halka hitap ediyor.

İşte İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları;

Hangi etnik kökenden olursa olsun, hangi ırk, mezhepten olursa olsun hiçbir fark gözetmeyeceğiz. Bu güzel şehre bu güzel insanlara barış, saygı getiriyoruz.

Türkü, Kürdü, Lazı, her kesimi selamlıyorum. Bu şehrin Müslümanlarını, Sünnilerini, Alevilerini, Hatırlayanlarını, herkesi selamlıyorum.

Haktan, hukuktan, adaletten asla vazgeçmedik. Bu şehrin adalet duygusundan asla vazgeçmedik, geçmeyeceğiz. Bu ülkenin kurucu değerlerinden asla vazgeçmedik. Cumhuriyetten, inancımızdan, Mustafa Kemal Atatürk’ten vazgeçmedik.

Ben Allahıma şükrediyorum, çünkü bana dünyanın en güzel şehrini ve bu şehrin insanlarını yönetme şansı verdi. Bu benim boynumun borcudur. Ben kendimi bu şehrin, çocuklarına, insanlarına adayacağım. Buradan hepinize söz veriyorum.

Sokaklarda meydanlarda hep anlattık; birbirimize hep gülümseyeceğiz. Artık kıyıda köşede kalan yok. Artık kaymak tabakası, varoşu yok. Bu şehrin nimetlerini ganimet yapmak yok, paylaşmak var.

Görevim süresince kimsenin hakkını yemedim bundan sonra da yedirmeyeceğim.

Ben de sizden bir söz istiyorum. Ben bir gün olabilir, hata yapabilirim, eksiğim olabilir. Tabir-i caizse ayağım takılıp yere düşebilirim. Benim elimden tutup ayağa kaldırmaya var mısınız?

İşte ben sizin yol arkadaşınız olmaya geldim. Bu süreçte bu 17 günde, özellikle sürecin sağduyulu bir şekilde teminat altında olması için çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum. Özellikle, o çuvalların başında bekleyen demokrasi nöbetçilerine teşekkür ediyorum. Bu sürece katkı sunan ve hiçbir şekilde başından ayrılmayan genel başkan yardımcılarına, grup başkan vekillerine, milletvekillerine teşekkür ediyorum.

Beni buraya getiren sizlerle tanıştıran partime, Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Aynı şekilde bana destek olan ittifakımız olan İYİ Parti’ye ve Meral Akşener’e teşekkür ediyorum. Yine iki il başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kısa bu şehre tüm yaşayanlarına çok teşekkür ediyorum.

Size dünyanın en demokrat belediye başkanlığı, şeffaflık sözünü veriyorum. Bugünden sonra çok çalışacağımız günler başlayacak.


Yorumlar