Anasayfa /  Politika /  Chp

Gürsel Tekin, Başbakan Yıldırım'a sert çıktı: "CHP’de Genel Başkan atama ile gelmez, kovularak gitmez"

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Başbakan Binali Yıldırım’ın CHP’ye yönelik eleştirilerini yanıtlarken, ’’Sayın Başbakan bizi kendi partisindeki çakallarla karıştırmasın. CHP’de Genel Başkan atama ile gelmez, o yüzden de onlarda olduğu gibi kovularak gitmez. Çakalların önüne atılmaz’’ dedi. 

Abone ol
Abone ol 27 Mart 2017 13:46



Binali Yıldırım’a ’’Dikkatli olun sizden önce o koltukta oturan Sayın Davutoğlu, tarihe işsiz kalan ilk Başbakan sıfatıyla geçti. Başbakan bize laf yetiştireceğine koltuğuna sahip çıksın. İşkur tablolarında ’’işsiz başbakan’’ diye yeni bir işsiz kategorisi açtırmasın’’ diye seslenen Gürsel Tekin sözlerini şöyle sürdürdü:



’’Bakın bizler meydanlara demokrasi ve adalet için, çocuklarımızın geleceği için çıktık. Verdiğimiz mücadele, açtığımız bayrak asla parti meselesi için değildir. Biz vatan için, millet için yollardayız. Sayın Başbakan’ın ’’bana lüzum yok, başbakanlığı kaldırın’’ aymazlığına uymadık. Sayın Başbakan’ı görevde tutmak için de ’’hayır’’ oyu istiyoruz.’’



Başbakan ve iktidar partisi sözcülerinin ’’CHP lideri ve ekibi Anayasa değişikliği konusunda yalan söylüyor’’ iddiasını hatırlatan Gürsel Tekin şu yanıtı verdi:



’’Sayın Genel Başkanımız defalarca davet etti, ’Gelin Başbakan ile TV’de canlı yayında tartışalım’ dedi. Başbakan kaçıyor. Haklı çünkü doğruların karşısına çıkamayacağını biliyor. Soruyorum, hangi söylediğimiz yalan? Hakim savcıları tek adamın atayacağı mı yalan? Tek adamı yargılaması düşünülen yüksek mahkemenin tamamını o tek adamın atayacağı mı yalan? Partili Cumhurbaşkanı hem valiyi atayacak, hem de aynı ilin il başkanını...Bu yüzden iki başlılık asıl o zaman çıkacak, siyasetle devlet kapışacak diyoruz bu mu yalan? Uzatmadan kestirmeden şunu söylüyorum: Kim yalan söylüyorsa onun ocağı batsın. Sayın Başbakan’a sesleniyorum, siz de aynısını söyleyebilir misiniz?’’


Yorumlar