Anasayfa /  Politika /  Chp

Ekrem İmamoğlu'ndan Binali Yıldırım'a yanıt : Önce kendi çocuklarına baksın

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın "Yönetime gelseler bile İstanbul'u yönetecek kadroları yok" sözlerine yanıt verdi.

Abone ol
Abone ol 30 Mayıs 2019 15:03

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın "Yönetime gelseler bile İstanbul'u yönetecek kadroları yok" sözlerine yanıt verdi.

Ekrem İmamoğlu, dün Şişli ve Kağıthane’deki yurttaşlarla bir araya geldi. İmamoğlu, ilk olarak CHP İstanbul eski Meclis üyeleriyle Şişli’deki Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde buluştu. İmamoğlu’na Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin eşlik etti. Burada konuşan Ekrem İmamoğlu, “Farklı tecrübelerle bir aradayız.

Bu yol arkadaşınız süreç içerisinde sizlerin de deneyimlerinden sağlıklı faydalanmak konusunda özel bir çaba gösterecek. Kendi siyasi yol haritamda muhalefet olmayı da yaşadım, muhalefetten iktidar olmayı da yaşadım. Araya her ne kadar reklam koysalarda biz İstanbul’da kendimizi iktidar olarak görüyoruz. Kendilerine yapılmasını istemediklerini başkasına yapacak karaktersizlikte bir adam da değilim”dedi. Üzerine büyük bir sorumluluk aldığını anlatan İmamoğlu,“Bizim bulunduğumuz siyasi ahlak hiç değişmedi.

Demokrasiye bir zarar verdiler, bir darbe vurmaya çalıştılar ama bunu tamir edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti tarihine baktığımızda en büyük sorumluluğumuz olduğu döneme denk geldik. Sorumluluk almalıyız yoksa tarih bizi affetmez. Ben kendi sürecime böyle bakıyorum. Ben tarihi bir misyon üstlendim ve layıkıyla yerine getirmek zorundayım. Getirirsem yarınlara dair insanlara güzel bir miras bırakırım” diye konuştu.

“Kendinizi vazifelendirin”

Eski Meclis üyelerinden kampanya sürecine daha fazla katkıda bulunmalarını isteyen İmamoğlu, “Hepinizin çalıştığını biliyorum. Ama normal çalışmanızın dışında ‘acaba eksik mi yapıyorum’, ‘ daha fazla ne yapabilirim’ noktasinde kendinizi vazifelendirin. Talimat beklemeyin çünkü tecrübeniz yüksek. Kendi örgütsel yapımız içerisinde bulunduğunuz mecralarda doğal vazifeli, doğal temsilcimsiniz. Ben de sizi temsil ediyorum. Her biriniz Ekrem imamoğlusunuz ben de sizlerim”ifadelerini kullandı. Seçimlere 23 gün kaldığını anımsatan Ekrem İmamoğlu,“Duruşumuzu asla değiştirmeyeceğiz. Biz asla değişmedik değişmeyeceğiz. Gerçekten tevazuyla, herkese eşit gözle bakan, yadırgamayan bir süreç sürdürelim. ‘Ben kimi ikna edebilirim’ demeliyiz. Hafızaları zorlayacağız. Bu memleketin iyi tecrübelere ruh hali uygun insanlara ihtiyacımız var.23 Haziran’dan sonra da yol arkadaşlığı yapacağız. Bu süreci böyle değerlendirmek sizlere lütuf değil bu işin doğasıdır”dedi.

“Kişisel analiz uzmanları tutmuşlar”

AK Parti’nin İBB Başkan adayı Binali Yıldırım’ın “Yönetime gelseler bile İstanbul’u yönetecek kadroları yok” sözlerine de yanıt veren İmamoğlu, “Siz ne diyorsunuz? 81 milyon insanda ne cevherler var. Partinin içindeki insanları bırak, 81 milyonun insanın içinde burada bulunan hanımefendiler, beyler ben kendi çocuğuma baktığımda bizim onlara yetmek konusunda ne kadar sıkıntılı olduğumuzu hissediyorum. O lafı eden Yıldırım’a tavsiyem önce kendi çocuklarına baksın.

Ondan bile aciz bence. 81 milyon insan içinde çok kıymetli kadrolar var. Liyakata değer vermeyen ve yıllarca sadece bir kişinin iki dudağının arasından talimat alanların ne yazık ki zihni köreliyor. Toplumu göremiyor. Biz, toplumun tamamından yararlanmak için yönetime talibiz. Ekonomide, eğitim de. Millet devleti hatırlayacak, devlet de milleti hatırlayacak”diye konuştu. 23 Haziran’da herkesi sandık başına çağıran İmamoğlu, “Karşı tarafın tedirginliğini, kaygısını şuradan anlayın. Az yüzüm asılsa ‘Bak kızdı, bak hakaret etti’ diyorlar. Bu kadar bizi izliyorlar. Bazı kişisel analiz uzmanları tutup takip ediyorlarmış. Beni öyle takip edenlerin psikolojisi bozulur yakında. ‘Bir şey bulamadık’ diye. 18 günde çıldırdılar, 1800 günde ben bunları deli edeceğim” ifadelerini kullandı.

“50 kez de yapsalar bu seçimi biz kazanacağız”

CHP İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever de 25 yılın ardından CHP’nin önemli bir başarıya imza attığını söyleyerek, “sandıkta kazandığımız bu başarıyı masa başında hak hukuk be adaleti hiçe sayanlar elimizden aldılar. Ekrem başkanın hakkını tüm dünyanın gözü önünde gasp ettiler. Öfkelendik kızdık ama hiçbir şekilde yılmadık. Hiç şüpheniz olmasın bu seçimi 50 kez yapsalar bu seçimi biz kazanacağız. Burada mücadele eden arkadaşlarımız 25 yıldır hiç pes etmedi. Tüm belediye başkanlarımızı başarısız kılmak için ellerinden geleni yaptılar. 23 ünde yeni bir seçim yapacağız bu seçimi kazananlar bu şehrin insanları olacak. Bu seçimde çocuklar, kadınlar, CHP , Ekrem İmamoğlu kazanacak” dedi. İmamoğlu konuşmasının ardından Şişli, Beşiktaş, Sarıyer ve Kağıthane’yi seçim otobüsüyle gezerek yurttaşları selamladı.


Yorumlar