Anasayfa /  Politika /  Chp

Ekrem İmamoğlu: İBB çalışanları topluca sendikalı yapılıyor

31 Mart yerel seçimleri üzerinden 13 gün geçmesine rağmen resi sonuçlar açıklanmazken her gün yeni yeni iddalar gündeme geliyor. İBB'de daha önce sendikalı olamazsınız denilen güvenlik personeline HAK-İş'e üye olun çağrısı yapıldığı iddası gündeme geldi.

Abone ol
Abone ol 13 Nisan 2019 03:33

31 Mart yerel seçimleri üzerinden 13 gün geçmesine rağmen resi sonuçlar açıklanmazken her gün yeni yeni iddalar gündeme geliyor. İstanbul seçim sonuçları konusunda tartışma bitmedi. İBB'deki usulsüzlük iddiaları da devam ediyor.

Ekrem İmamoğlu kendi Facebook hesabından canlı yayında konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına sendika konusunda baskı yapıldığına ilişkin duyumlar aldığını söyledi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde yeni başkan konusunda belirsizlik sürerken, iktidara yakın HAK-İş'e bağlı Öz Güven-Sen belediyede güvenlik görevlisi olarak çalışan personeli üye yapmaya başladı. Belediye'de çalışan güvenlik personeli İBB'in iştiraki olarak kurulan İstGüven Anonim Şirketi'nde istihdam ediliyor. 

10 binden fazla personeli olan İstGüven AŞ 2016 yılında kurulmuş. Öz Güven-Sen'in verdiği bilgiye göre bu şirket çalışanlarının neredeyse tamamı üye olmaya başlamış. Daha önce ise sendikaya üye olamazsınız denilen çalışanlar e-devlet üzerinden 426 sendika kodu ile Öz Güven-Sen'e üye olabiliyor. 

Dikkati çeken nokta sendika üyeliğinin Ekrem İmamoğlu'nun resmi olmayan rakamlara göre belediye başkanlığını kazanmasından sonra başlaması. 

Zira İstGüven'de çalışan personele sendikaya üye olabileceği yönünde WhatsApp mesajları gelmeye başlamış. 

Mesajda "Öz Güven HAK-İş'e bağlı sendika üyeliğimiz başlamıştır. Buradan herkes üyelik yapabilir" yazıyor. 






Yorumlar