Anasayfa /  Politika /  Chp

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rakip oldu!

31 Mart seçimlerinde bütün adayların yanında fotoğrafları yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Haziran seçimlerinde göze batacak kadar Binali Yıldırım'ın yanında yer almıyor.

Abone ol
Abone ol 10 Haziran 2019 19:48

31 Mart yerel seçimlerinde yarışan bütün adayları kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarını da kulanan AKP, İstanbul'da yenilenecek seçimlerde Erdoğan'ı fazla kullanmama kararı aldı. Nedeni ise sandıktan birinci çıkan Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yarışıyor gibi algılanması ve bu durumun ikisi arasında rekabet dönüşmüş gibi görünmesi...

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, AK Parti'li bir yetkili isimden aldığı bilgileri aktardığı yazısında bu duruma işaret etti. Acet durumu şu sözlerle dile getirdi:

"23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul seçimleri için görevlendirilen AK Parti’nin önde gelen isimlerinden biri, partisinin seçim stratejisinin ana eksenini yansıtan şu ifadeleri kullanıyor:

“Hareket noktamız şu şekilde: Bu seçimi kazanırsa Binali Bey kazanacak. Kaybederse yine o kaybedecek.”

Bu kararın arka planına tekabül eden çıkış noktasını, yine aynı ismin sözleri üzerinden aktaralım:

“CHP, İstanbul seçimlerini Cumhurbaşkanımız ile bir yarışa dönüştürmeye çalışıyor. Tayyip Erdoğan’a kaybettirme üzerine bir strateji izliyorlar. Buna izin vermeyeceğiz.”

Araya girip sordum:

“Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan topa girmeyecek mi? Mesela 39 ilçede tek tek miting yapacağı söyleniyor” diye.

“Bizden böyle bir açıklama duydunuz mu?” diye mukabelede bulundu muhatabım.

Bu ifadelerden en azından şimdilik miting planının rafta tutulduğu anlaşılıyor.

Bir aylık fotoğrafa baktığımızda da yine sadece Binali Yıldırım üzerinden yürütülen bir kampanya ile karşı karşıya olduğumuz görülebiliyor."

KARADENİZ VE KÜRT OYLARI İÇİN ÇALIŞIYORLAR

Acet, izlenimlerini şu ifadelerle aktardı:

"23 Haziran’da kazananı belirleyecek temel faktörün Karadenizli ve Kürt seçmen olacağını iki taraf da iyi okumuş olmalı ki, bu farkındalık Yıldırım ve İmamoğlu’nun bayram programlarına da yansımış oldu.

Yıldırım Diyarbakır’a, Şanlıurfa’ya gitti, Kürt ve Alevi seçmenin hafızasına dokunan hatırlatmalarda bulundu.

Bu hafızada CHP’nin Dersim sabıkası var örneğin.

Yıldırım sözünü ettiğim hatırlatmayı şu sözlerle dile getirdi:

“Bu ülkede bir Dersim hadisesi var. Dersim hadisesinden dolayı devlet adına özür dileyen bir iktidar var. Buna rağmen Dersim adını ağzına alamayan ve yaptıkları bu fahiş yanlışı bile ikrar edemeyen, kabullenemeyen bir CHP var.”

Anlaşılan İstanbul’daki Kürt seçmenin gönlünü almak için ne yapmak gerekir diye sorulduğunda Binali Bey’e, “AK Parti’nin yaptıklarını ve CHP’nin sabıkasını hatırlatmamız yeterli olur” telkini gelmiş.

Ekrem İmamoğlu ise bayramda Karadeniz turu yaptı.

Gittiği yerlerde ciddi kalabalıklar tarafından karşılandı ama ayrılmadan önce Ordu Valisi’ne yaptığı hakaretler o coşkulu karşılanmayı gölgeledi.

‘Radikal sevgi’ konsepti üzerinden yürütülen, sevgi pıtırcığı profili, “Olgu ile algı acaba birbirinin tersi mi?” sorusunu akıllara getirdi."


Yorumlar