Anasayfa /  Politika /  Chp

CHP’li kadınlardan açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Ünlü, TBMM'de kadın oyuncular ile ilgili yaşandığı öne sürülen konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Abone ol
Abone ol 31 Mart 2018 16:05



CHP Adıyaman İl Başkanlığında basın açıklaması yapan İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Ünlü ve kadınların basın açıklamasına İl Başkanı Deniz Çakmak da katılarak destek verdi. 

TBMM Sanat ve Yayın Kurulu tarafından başlatılan ‘Meclis Sohbetleri’ etkinliğinde kadın oyuncuların sahneye çıkarılmadığı ve engellendiği yönündeki iddialar üzerine basın açıklaması yapan Fatma Ünlü, ortaya çıkan tablonun skandal olduğunu öne sürdü. 

Fatma Ünlü, “29 Mart günü gerçekleşen bu olay, kadın erkek eşitliği, kadın hakları ve laiklik adına kabul edilemez. Kadın oyunculara yönelik bu uygulama Anayasa’ya aykırıdır. Kadın ve erkeği bir arada görmek istemeyen zihniyet bilsin ki, biz sahnenin tozunu birbirine katan Afife Jale’nin torunlarıyız, sahneye bir kere çıktık bir daha inmeyiz.Biz kadınlar Atatürk’ün kurucusu olduğu, kadınların seçme ve seçilme hakkını aldığı Millet Meclisi’nde uygulanan çağdışı bu kararı protesto ediyoruz, sorumlular derhal hesap versin. Kadınlar özgürdür, eşittir ve ne zaman ne isterlerse onu yaparlar, kadınları karanlığa, evlere hapsetmenize izin vermeyeceğiz. Yaşamın her alanında, sahnede, sokakta, siyasette, bilimsel çalışmalarda her yerde varız ve var olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 


Yorumlar