Anasayfa /  Politika /  Chp

CHP Parti Sözcüsü Böke: Türkiye, daha aydınlık günlere doğru hızla yol alıyor

CHP Parti Sözcüsü Böke, ülke genelinde "hayır" deme iradesinin güçlendiğini belirterek, "Türkiye, daha aydınlık günlere doğru hızla yol alıyor. Çok hayırlı bir geleceğin kapısı aralanıyor." dedi.

Abone ol
Abone ol 22 Şubat 2017 17:44

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde toplandı.

Toplantı sonrasında MYK'ya ilişkin açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Başbakan Binali Yıldırım'ın, partisinin dünkü grup toplantısında "bozkurt" işareti yapmasına ilişkin, "Siyaset dediğiniz şey, eğer sürekli bir kitleye mesaj vermek üzerinden yapılırsa, öyle kafa karışıklıklarının olması şaşırtıcı değil. Siyasetin bir derdi olmalı. O da vatandaşın kimliğinden bağımsız olarak sorunlarını çözmek olmalı." ifadelerini kullandı.

Halk oylamasına 53 gün kaldığını hatırlatan Böke,  ülke genelinde "hayır" deme iradesinin güçlendiğini her alanda gördüklerini belirterek, "Türkiye, daha aydınlık günlere doğru hızla yol alıyor. Çok hayırlı bir geleceğin kapısı aralanıyor." şeklinde konuştu. 

Bu tehditler bizi yıldıramaz" 

İstanbul'da katıldığı bir televizyon yayını sırasında, kendisine yönelik gelen bir tehdit telefonu nedeniyle polis ekipleri tarafından havalimanına götürüldüğünün hatırlatılması ve ayrıntılarının sorulması üzerine Böke, şunları söyledi:

"Bugün yaşatılıyor olan korku iklimi kendi sesini özgürce çıkarmak isteyen milyonlara uygulanıyor. Şunun unutulmaması gerek, biz demirden korksak trene binmezdik. Biz, çocuklarımızın geleceğine dair bir endişemiz olmasa siyasete girmezdik.  Bu tehditler bizi yıldıramaz." 

"Milletin evladıyla kimsenin kahramanlık hikayesi yazmaya hakkı yok"

Halk oylaması öncesi kahramanlık hikayelerinin anlatılması dönemine yeniden girildiğine değinen Böke, "Milletin evladıyla kimsenin kahramanlık hikayesi yazmaya hakkı yok. El Bab'ta 68 evladımız şehit olmuşken, şimdi de çocuklarımızı birilerinin jandarması yapıp Rakka'ya göndermeye kalkıyorlar. Türkiye'yi bir kez daha iç siyasete malzeme etmek adına Suriye bataklığına gömmeye devam ediyorlar. Bu milletin evlatlarının canı bu kadar ucuz değil." diye konuştu.

"Torbadan skandal çıktı"

TBMM Genel Kurulunda bir torba yasa teklifinin görüşüldüğünü bildiren Böke, şöyle devam etti:

"AKP'nin torbasından 'büyükanne maaşı' çıktı ve birçok insan bunu beklemeye başladı ama torbadan esasında çıka çıka büyük bir skandal çıktı."


Yorumlar