Anasayfa /  Politika /  Chp

CHP'nin İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Bolu ve Kocaeli adayları belli oldu! İşte o isimler...

CHP'de yerel seçimler öncesi bugün sıcak saatler yaşandı. Partilerin belediye başkan adaylarını açıkladığı şu günlerde CHP'nin Adana, Ankara, Bolu ve Antalya ve İstanbul adayları belli oldu. CHP'nin yerel seçimlerde İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Bolu Belediye Başkan adayı Tanju Özcan, Antalya adayı Muhittin Böcek, Adana adayı ise Zeydan Karalar oldu. Peki CHP'nin açıkladığı belediye başkan aylarının ilk açıklamaları neler? Belediye Başkan adayları kimler? CHP'nin belediye başkan adayları nereli? İşte bugün açıklanana belediye başkan adaylarının açıklamaları ve kim oldukları hakkında bilgiler...

Abone ol
Abone ol 18 Aralık 2018 18:56

CHP'de yerel seçimler öncesi bugün sıcak saatler yaşandı. Partilerin belediye başkan adaylarını açıkladığı şu günlerde  CHP'nin Adana, Ankara, Bolu ve Antalya ve İstanbul adayları belli oldu. CHP'nin yerel seçimlerde  İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu,  Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş,  Bolu Belediye Başkan adayı Tanju Özcan, Antalya adayı Muhittin Böcek, Adana adayı ise Zeydan Karalar oldu. Peki CHP'nin açıkladığı belediye başkan aylarının ilk açıklamaları neler? Belediye Başkan adayları kimler? CHP'nin belediye başkan adayları nereli? İşte bugün açıklanana belediye başkan adaylarının açıklamaları ve kim oldukları hakkında bilgiler... 

CHP'NİN ANKARA ADAYI MANSUR YAVAŞ'TAN İLK AÇIKLAMA!

CHP Parti Meclisi'nin 12'ye karşı 45 oyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterdiği Mansur Yavaş'tan ilk açıklama geldi. Yavaş, iki isme teşekkür etti...

CHP Parti Meclis'nde az önce yapılan oylamada Marsur Yavaş 12'ye karşı 45 oyla CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmasına karar verildi. Son dakika haberin duyulmasının ardından Mansur Yavaş'tan ilk açıklama geldi. Yavaş, "Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'e teşekkür ederim. Bu güveni seçimi kazanıp başarıyla taçlandırmak boynumuzun borcu" dedi. 

Mansur Yavaş kişisel Twiter hesabından yaptığı paylaşımda "Allah’ın izni, halkımızın takdiriyle Cumhuriyetimizin kalbi Güzel Ankara’ya hizmetkar olmaya talibim. Parti ayrımı yapmaksızın tüm Ankaralılara teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

CHP'NİN ANKARA ADAYI MANSUR YAVAŞ KİMDİR?

CHP PM'deki Ankara adayı teklifi kabul edildi. Buna göre, Mansur Yavaş CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak yer aldı. Peki, Mansur Yavaş kimdir? CHP Ankara Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş kaç yaşında, nereli?

Mansur Yavaş, 1955 yılında Ankara'nın Beypazarı ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Beypazarı'nda tamamladı. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde mezun oldu. Askerlik sonrası Beypazarı'nda 13 yıl boyunca serbest avukatlık yaptı.

1989-1994 yıllarında Belediye Meclis üyesi olan Yavaş, 1994 yılında MHP'den Beypazarı Belediye Başkan adayı oldu fakat seçilemedi. 18 Nisan 1999 seçimlerinde MHP'den aday olarak Beypazarı Belediye Başkanı seçildi.

18 Nisan 2004 seçimlerinde yeniden Belediye Başkanı seçildi. 29 Mart 2009 tarihinde yapılmış olan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday oldu ancak kazanamadı.

Partisi MHP tarafından tekrar aday gösterilmemesi nedeniyle CHP'ye katılması gündeme geldi. 21 Aralık 2013 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu kararıyla Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği kabul edildi. Ardından 2014 yerel seçimleri'nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve parti meclisi toplantısında da aday oldu. 2014 yerel seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu ancak kazanamadı. 2016 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'den istifa etti. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

CHP'NİN İSTANBUL ADAYI EKREM İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA!

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Ekrem İmamoğlu oldu. Tebrikleri kabul eden İmamoğlu açıklama yaptı. İmamoğlu, "İstanbul'un geleceği ve mutluluğu için yola çıkıyoruz" dedi.



Ekrem İmamoğlu açıklamasında, "Haberi alır almaz sizlerle paylaşmanın keyfini ve onurunu yaşıyorum. Bu bir başlangıç anı, hepimiz için önemli günlerin bir başlangıcı. Bu yönüyle önce teşekkürle başlamak istiyorum. En başta sevgili eşime, sevgili çocuklarıma, anneme, babama, kardeşime, bütün aileme. Tabi ki, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Beylikdüzü İlçesi Başkanı'na, tüm üyelerine, Beylikdüzü'müzün yeni doğmuş bebeğinden en tecrübelisine, bütün Beylikdüzü'lü hemşerilerime, dostlarıma -onlar çünkü dostlarını, bir kardeşlerini İstanbul'a uğurluyor- bunun keyfini onurunu yaşasınlar, bunun sahiplenmesini yaşasınlar.

İstanbul İl Başkanı ve İstanbul İl Başkanlığı'nın tüm üyelerine ve de tabi partimin tüm üst kurullarına, parti meclisine, MYK üyelerine ve en başta çok değerli Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na. Ve nihayetinde bu bir ulusal meseledir, çok önemli bir yerel yönetim sürecidir. Bu manada tüm İstanbullulara ve de tüm Türkiye'ye hepinizin huzurunda yürekten teşekkür ediyorum. Çok güzel bir süreç yaşayalım. İstanbullulara nasıl bir İstanbul istediğimizi anlatacağız.

Dünyanın merkezi olması gereken bu güzel kentin tüm unsurlarını tüm İstanbul'la, hatta tüm Türkiye ile, hatta tüm dünya ile paylaşacağız. Çok kararlı bir süreci yaşayacağız. Aynı zamanda erdemli, özenli, ahlaklı bir süreci, bu kampanya sürecinde tüm İstanbullulara yaşatacağımızdan bütün vatandaşlarımız emin olabilirler. Bu yönüyle hazırlıklarımızın İstanbulluların geleceği için en üst seviyede, en değerli vatandaş hazinesiyle, bu ilin yaşayanların içinde olduğu bir sürecin hep birlikte yönetileceğinden de hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

En doğru kararı vereceğine inandığımız İstanbullularla yeni bir başlangıcı ve yeni bir dönemi, yeni sözlerin söyleneceği bir süreci hep birlikte paylaşacağımızdan da yüzde yüz emin bir birey olarak, Ekrem İmamoğlu olarak İstanbulluların huzuruna çıkmış bulunmaktayım. Tüm bu kavramlarla Beylikdüzü'nde yarattığımız sevgi ve saygı ortamıyla ifade ediyorum ki, Beylikdüzü'nde yaşayan herkesin kalbini kazandığımız gibi tüm İstanbulluların kalbini kazanmaya geldiğimizi belirtiyor, tekrar herkese teşekkür ediyorum. Bu süreç İstanbul'umuza ve Türkiye'mize hayırlı olsun, Allah beni hiç kimseye mahcup etmesin." dedi.

CHP'NİN ANTALYA ADAYI MÜHİTTİN BÖCEK'TEN İLK AÇIKLAMA!

ÇALIŞAN ANTALYA'YA HAZIR OLUN

CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı seçilen Muhittin Böcek ise Twitter hesabından açıklama yaptı. Böcek, tweetinde "20 yıldır Konyaaltı'nda birlikte başardık! Şimdi de hayatımı adadığım Antalya'da birlikte başarmaya geliyorum. Sn. @kilicdarogluk 'na, örgütümüze ve Sn. @meral_aksener’e teşekkür ediyorum. Oturan değil, çalışan Antalya'ya hazır olun. Şimdi çalışma zamanı. #BizBirlikteYaparız

CHP'NİN ANTALYA ADAYI MÜHİTTİN BÖCEK KİMDİR?

CHP Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Muhittin Böcek olarak açıklandı.  Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerdeki belediye başkanı adayları birer birer netleşmeye başladı. Peki, CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olan Muhittin Böcek kimdir?

MUHİTTİN BÖCEK KİMDİR?

1962 yılında Antalya’nın Konyaaltı İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladı. Yükseköğrenimini Halkla İlişkiler ardından İktisat Fakültelerinde tamamladı. 25 yıllık siyasi tecrübesini; Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında Yüksek Lisans mezuniyeti ile taçlandırdı.

Yaşamı boyunca zirai üretim ve turizm gibi birçok sektörde faaliyet göstermiştir. Gençlik yıllarından itibaren aktif siyasetin içinde yer almış, 1994-1999 yılları arasında Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürütmüştür.

18 Nisan 1999 tarihinde Anavatan Partisi’nden aday olduğu seçimlerde % 27’lik oy oranı ile seçilmiştir. Kentleşmekte olan Konyaaltı ilçesine çağdaş bir vizyon kazandıran 5 yıllık başarılı bir çalışma döneminin ardından 28 Mart 2004 Yerel Seçimlerine bu kez Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olmuş, ikinci döneminde % 50’nin üzerinde oy oranıyla tekrar seçilmiştir. Mart 2009 yerel seçimin de Konyaaltı’ndaki 10 yıllık başarılı çalışmalarının ardından halkın takdiriyle seçimi bir kez daha açık farkla kazanmıştır. 30 Mart 2014 yerel seçiminde ise bir ilke imza atarak Antalya merkezde dört dönem üst üste seçim kazanan ilk belediye başkanı olmuş ve bu başarısını %60’lık oy oranıyla taçlandırmıştır.

Siyaset hayatı süresince 4 dönem Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Aynı zamanda Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (BATAB) Başkanlığı, Konyaaltı Turizm ve EğitimGeliştirme Vakfı (KONTEV) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Konyaaltı Kent Konseyi Başkanlığı görevlerine de devam etmektedir.

İnsanlara karşı samimi yaklaşımı, yardım severliği ve yenilikçi yönetim anlayışı ile siyasetin sevilen ismi aynı zamanda gelişen Konyaaltı’nın mimarı olarak tanınmakta, başarılı çalışmalarını aynı azim ve kararlılıkla sürdürmektedir.

CHP'NİN BOLU ADAYI TANJU ÖZCAN OLDU! TANJU ÖZCAN KİMDİR?

TANJU ÖZCAN KİMDİR

Tanju Özcan, 12 Aralık 1973'te Bolu'da doğdu. 

Evli ve bir çocuk babası olan Özcan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi veserbest avukat olarak çalıştı. Bolu Belediyesinde Belediye Meclis Üyeliği, Bolu spor Yöneticiliği görevleri yapan Özcan, CHP Bolu Merkez İlçe ve CHP Bolu İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2009 yerel seçimlerinde CHP Bolu Belediye Başkan Adayı oldu. 

Özcan, 22 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde gelerek Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili seçildi. 

24. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi oldu. 24.dönemde TBMM İçişleri Komisyonu Üyeliği ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. 25. dönemde Cumhuriyet Halk Partisinden Bolu Milletvekili seçildi.

CHP'NİN ADANA ADAYI ZEYDAN KARALAR KİMDİR?

CHP, Adana'da belediye başkan adaylığına Zeydan Karalar'ı gösterdi. Karalar, 7 Temmuz 2010’da CHP Adana İl Başkanlğı’na atanmış ve 1977-1980 yılları arasında CHP İl Gençlik Kolları Saymanlığı ve Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yapmıştır. İşte Zeydan Karalar hakkında merak edilenler...

Zeydan Karalar kimdir? Zeydan Karalar, CHP’nin Adana Belediye Başkan adayı oldu. Zeydan Karalar, 1958 yılında Adana Merkez'de doğdu. İlk, ortaokul ve liseyi Adana'da okudu. 1977 yılında Demokratik Sol Yüksek Öğrenim Derneğini kurdu ve yönetim kurulu başkanlığını yaptı. 1977-1980 yılları arasında CHP İl Gençlik Kolları Saymanlığı ve Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. 1980 yılında Çukurova Üniversitesi Makina Mühendisliği'nden mezun oldu.

1981'de, 23 yaşında Makine Mühendisleri Odası Başkanlığına seçilerek Türkiye'nin en genç oda başkanı unvanını elde etti; 2 yıl bölge başkanlığı ve üst kurul (TMMOB) delegeliği yaptı.

1979-85 yılları arasında Çukobirlik'te İplik İşletme Şefi olarak çalıştı. 1985-1991 yılları arasında Alman AEG ETİ Endüstri A.Ş'de Müşteri Hizmetleri Yöneticiliği yaptı.

1991-1996 yılları arasında Çukobirlik İplik Dokuma Fabrika Müdürü ve Teknik Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

1996-2007 yılları arasında Okan Tekstil A.Ş'de Genel Müdürlük yaptı. Kazakistan'da Okan-Antriko Entegre Teksitl Fabrikası'nı da kurdu ve Genel Müdürlüğü'nü yaptı.

2005 yılında kendi şirketi A-TEKS Mühendislik'i. 2008 yılında ise ikinci şirketi Başkent Pres'i kurdu. Şirketteki yönetimini sürdürürken siyasete de ara vermedi.

7 Temmuz 2010'da CHP Adana İl Başkanlğı'na atandı. Referandum çalışmalarını yürüttü. 23 Ocak 2011'de İl Kongresini de kazanarak bu göreve Genel Seçimler sürecinde de devam etti.

Zeydan Karalar ADSİAD , MMO üyeliğini ve A-TEKS Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı sürdürüyor.





İŞTE CHP ADAYLARININ TAM LİSTESİ

Adana Büyükşehir   Zeydan Karalar  

Adana Çukurova   Soner Çetin Mevcut Başkan

Adıyaman Merkez Yaylakonak Abuzer Aydın CHP Belediyesi

Ağrı Merkez   Ahmet Meriç  

Ankara Mamak   Adnan Demirci  

Ankara Büyükşehir   Mansur Yavaş  

Ankara Polatlı   Sami Çay  

Antalya Muratpaşa   Ümit Uysal Mevcut Başkan

Antalya İbradı   Serkan Küçükkuru Mevcut Başkan

Antalya Konyaaltı   Semih Esen CHP Belediyesi

Antalya Döşemealtı   Turgay Genç Mevcut Başkan

Antalya Aksu   İsa Yıldırım  

Antalya Finike   Mustafa Geyikçi  

Antalya Büyükşehir   Muhittin Böcek  

Aydın Kuşadası   Ömer Günel CHP Belediyesi

Aydın Didim   Ahmet Deniz Atabay Mevcut Başkan

Aydın Söke   Levent Tuncel CHP Belediyesi

Aydın Efeler   Mehmet Fatih Atay CHP Belediyesi

Bartın Ulus   Çetin Selçuk Arslan  

Batman Gercüş Kayapınar Osman Önel  

Bitlis Tatvan   Nazım Göçmen  

Bolu Mudurnu Taşkesti Mustafa Acar  

Bolu Merkez   Tanju Özcan  

Burdur Ağlasun   Fevzi Kasap  

Çanakkale Eceabat   Metin Övün  

Çanakkale Bozcaada   Hakan Can Yılmaz Mevcut Başkan

Çorum Mecitözü   Veli Aylar CHP Belediyesi

Diyarbakır Çınar   Muharrem Öztürk  

Diyarbakır Ergani   Vedat Çetin  

Diyarbakır Hani   Emre Barç  

Diyarbakır Çermik   Abdülkadir Akdağ  

Diyarbakır Silvan   Gülistan Baysal  

Diyarbakır Hazro   Abdullah Kaplama  

Edirne Uzunköprü Kırcasalih Hüseyin Tütüncü CHP Belediyesi

Erzincan Kemaliye   Soner Coşkun  

Erzincan Otlukbeli   Haci Yeşildağ  

Erzurum Yakutiye   Cemal Koçak  

Hakkari Çukurca   Abubekir Aksaç  

Hakkari Şemdinli   Mirpenç Uysal  

Isparta Eğirdir   Mehmet Kaş  

Isparta Şarkikaraağaç Çiçekpınar Enver Tunç  

İstanbul Büyükşehir   Ekrem İmamoğlu  

İstanbul Beylikdüzü   Mehmet Murat Çalık CHP Belediyesi

Karaman Kazımkarabekir   Sami Evren  

Kastamonu Pınarbaşı   Mete Yılmaz  

Kastamonu Çatalzeytin   Mahir Muhlis Acar  

Kırıkkale Balışeyh   Hasan Erdal  

Kırklareli Lüleburgaz   Murat Gerenli Mevcut Başkan

Kocaeli İzmit   Fatma Kaplan Hürriyet  

Konya Akşehir   Eyüp Oyan  

Konya Hüyük   Ali Büyükdoğan  

Konya Yunak   Muammer Diri  

Muş Bulanık Yoncalı İsmail Gündüz  

Nevşehir Merkez Uçhisar Bünyamin Şabab  

Niğde Merkez   Rasim Yılmaz  

Ordu Kumru   Osman Cayak  

Ordu Gülyalı   Ulaş Tepe  

Rize Hemşin   Şakir Bozak  

Sivas Merkez   Ali Akyıldız  

Tekirdağ Saray   Özgen Erkiş CHP Belediyesi

Tokat Almus Görümlü/Akarçay Ali Güneş CHP Belediyesi

Tokat Niksar Yazıcık Tuncer Uzunoğlu Mevcut Başkan

Tunceli Pertek   Ruhan Alan  

Yalova Termal   Selçuk Can Uslu  

Yozgat Boğazlıyan Yenipazar Halil İbrahim Alpaslan  

Zonguldak Kilimli Muslu Sabahattin Adıyaman Mevcut Başkan

Zonguldak Devrek   Çetin Bozkurt











Yorumlar