Anasayfa /  Politika /  Chp

CHP'li Şener 55 kez "ben" dedi

CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, Meclis'in bütçe maratonunu son gününde partisine adına söz aldı. Konuşması boyunca 55 kez "ben" diye konuşan ve AK Parti dönemindeki icraatlerini anlatan Şener'e AK Parti sıralarından tepki geldi.

Abone ol
Abone ol 21 Aralık 2018 23:46

Abdüllatif Şener, TBMM Genel Kurulunda 2019 yılı bütçe görüşmelerinin son gününde CHP Grubu adına söz aldı. Bu bütçenin, iflas bütçesi olduğunu iddia eden Şener, hükümetin sorun çözmek yerine, kendi ürettiği sorunlarla ülkeyi yorduğunu savundu.

Şener, insanlar iş bulamadığı, çocuğuna pantolon alamadığı, evine ekmek götüremediği için intihar ederken hükümetin bu acıları duymadığını, ekonomiyi, bayram müjdesi verir gibi anlatmaya devam ettiğini öne sürdü.

2002-2007 yıllarında ekonominin patronunun ve ekonomiyle ilgili üç temel kurulun başkanının kendisinin olduğunu anımsatan Şener, ekonomiden sorumlu bakanlar ve bürokratlarla yaptıkları toplantılarda ekonomiye yön verdiklerini, bunun sonucunda enflasyonun yüzde 30'dan yüzde 8'e düştüğünü belirtti. Şener, enflasyonun şimdi ise yüzde 22'ye çıktığına dikkati çekerek, "ÜFE yüzde 40'tan yüzde 5'e düştü ama siz benden sonra yüzde 39'a çıkardınız. Hangi beceriksizliği yaptınız da ekonomiyi tahrip ettiniz, iki kere krize soktunuz?" dedi.

"TUVALET ÜCRETİNİ 1 LİRAYA BEN DÜŞÜRDÜM"

Şener, 2005'te paradan 6 sıfırın atıldığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı, 'Tuvalete 1 milyon lirayla gidiyorduk, 1 liraya düşürdük.' demişti. O 1 milyon lirayı, 1 liraya düşüren benim. Eğer ben olmasaydım sayın Cumhurbaşkanı, 1 milyon liralık tuvaleti 1 liraya düşürdüğüyle övünemezdi. 2008-2018 arasında hiçbir başarı öykünüz yoktur. Dolar, ben geldiğimde 1 lira 60 kuruştu, 2007'de bırakırken 1 lira 17 kuruşa düştü. Siz şimdi 5 lira 30 kuruşa çıkardınız. Faiz 62'ydi, 18'e bırakarak gittik, şimdi 22-24 bandında dolaşıyor. 2003 ila 2007 arasında Türkiye'nin ortalama büyüme oranı yıllık yüzde 7'dir. Bıraktıktan sonra, 2008-2018 arasında yüzde 3 civarındadır. Sizin hepinizin bana minnet borcu var. Ben olmasaydım hiçbiriniz burada olmazdınız. Altından benim olduğum dönemi çıkarırsanız çırılçıplak kalırsınız."

"PARTİNİ NEDEN KAPATTIN"

Konuşması sırasında AK Parti'li milletvekillerinin, "Partini niye kapattın?", "Sivas'ta bağımsız olarak kaç oy aldın?", "Tayyip Erdoğan'ın sayesinde koltuğa oturdun. Başarın yok.", "Cumhuriyeti de sen mi kurdun?" şeklinde laf atmaları üzerine Şener, "Hasbıhal etmeye ihtiyacınız yok mu? Nankörlük yapmayın." diye karşılık verdi.

Şener, AK Parti'nin kuruluşunda emek harcadığını, 28 Şubat'ta Maliye Bakanı olduğunu, muhtıracıların hedef olarak kendisini gösterdiğini, dimdik ayakta kaldığını, 27 Nisan e-muhtırasına cevap metni hazırlayan heyette yer aldığını anlattı.


Yorumlar