Anasayfa /  Politika /  Chp

CHP'li Öztrak: Bırakın pansumanı, üretime dönün

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, tanzim satış çadırlarına ilişkin "Tanzim satış mağazaları yetmez. Bu projenin ayakları eksik. İktidarı bir kez daha uyarıyorum; tarladaki yangın sönmeden mutfaktaki yangını söndüremezsiniz. Bırakın pansumanı, üretime dönün" dedi.

Abone ol
Abone ol 11 Şubat 2019 18:34

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. MYK sonrasında parti sözcüsü Faik Öztrak basın açıklaması yaptı.  Faik Öztrak, İstanbul Kartal'da çöken bina olayının çok acı bir hadise olduğunu belirterek "Türkiye'nin en büyük metropolünde ortaya çıkan çarpık kent, artık kendi hemşehrilerinin hayatını tehdit etmeye başladı. Rant ve kaynak için sürekli imar affı çıkarıp sonra 'İstanbul’a ihanet ettik' diyenlerin şimdi 'sabrımız taştı' diye konuşmaya hakları yok. Sabırların taşması için, ders çıkarmak için illa insanlarımızın ölmesi mi gerekiyor. Eski nesil, iflas etmiş, metal yorgunu belediyecilik anlayışına en güzel cevabı millet 31 Mart tarihinde verecektir" dedi.



'IMF İLE STAND-BY ANLAŞMASI İMZALAYAN ERDOĞAN OLACAKTIR'



Faik Öztrak, Türkiye'nin IMF kapısına düşmekle karşı karşıya olduğunu savunarak şunları söyledi:



"17 yıldır ülkeyi yöneten AKP Genel Başkanı güzel ülkemizi iflas ve IMF kapısına düşmekle karşı karşıya bırakmıştır. AKP Genel Başkanı anlaşılan fesli tarihçilerden öğrendiği yalan tarih bilgisiyle, yine milletimize doğru olmayan açıklamalarda bulunmuş. 'IMF ile ilk stand- by anlaşmasını CHP  imzaladı' demiş. Uluslararası para fonuyla ilk anlaşma Cemal Gürsel döneminde yapılmıştır. Cemal Gürsel CHP'nin hiçbir zaman genel başkanı olmamıştır. Hepimizin bildiği husus var. Uluslararası para fonuyla son stand-by anlaşmasını yapan heyetin başında dönemin başbakanı yani AKP Genel Başkanı Erdoğan'dır. IMF ile iş tutma konusunda tecrübeli olan Erdoğan ülkemizi hızla IMF kapısına götürmektedir. IMF ile stand-by anlaşması imzalayan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan olacaktır."



'YENİDEN ÜRETİME DÖNMENİN ÖNÜNÜ AÇMAK GEREKİR'



Faik Öztrak, 17 yıldır ülkeyi yöneten kadroların ve onların politikalarının sonucunda ekonominin batma noktasına geldiğini öne sürdü. "Yeniden üretime dönmenin önünü açmak gerekir" diyen Öztrak, şöyle konuştu:



"Milletimizi borçlandıran değil helal kazanç sağlayan uygulamalar konulmalıdır. Aksi halde milletimizin sıkıntıları daha da ağırlaşacaktır. Saray milletin sesini duymuyor. Duysa da çözüm isteyen sözlere öfkeleniyor. Tulumbada su bırakmayan, ülkenin tüm kaynaklarını havuz çetelerine talan ettiren kadrolar 2023, 2071 masalları anlattılar. Mutfaktaki yangın büyüdükçe milletimizin geleceğe dair masalları dinlemeye hali kalmadı. Sürekli 1994 ruhundan bahsediyorlar. Ne var? 1994’e bugün olduğu gibi Türkiye’de ekonomik kriz var, döviz sıçramış. İlk defa haklılar. Artık başlarına geleceği net olarak görüyorlar. 1994’te milletimiz kendilerini sıkıntıya sokanlara ceza kesip sarı kart gösterdiyse, 31 Mart’ta da aynısını yapacaklarından şüphemiz yok."



'TANZİM SATIŞ MAĞAZALARI YETMEZ'



Faik Öztrak, İstanbul ve Ankara'da uygun fiyata sebzenin satıldığı tanzim satış çadırlarına ilişkin şunları kaydetti:



"CHP’nin seçim vaatlerini hep aşırıyordu. Ama acımasızca eleştirdiği dönemde yapılan uygulamalara, bugün sahip çıkması, bunlara 'çözüm' diye sarılması bizleri acı acı güldürdü. Tanzim satış mağazaları yetmez. Bu projenin ayakları eksik. Tarımı bitirdiler, 3’üncü lige düşürdüler. Bugün buğday, saman, nohut, arpa her şeyi ithal eder hale geldik. İktidarı bir kez daha uyarıyorum; tarladaki yangın sönmeden mutfaktaki yangını söndüremezseniz. Metal yorgunu olan AKP belediyecilik anlayışının bu topraklarda millete verebileceği hiçbir şey kalmamıştır. Öyle görülüyor ki, hızla bir kumanda ekonomisine gidiyoruz. Bu tür uygulamaların sonu hüsran olacaktır. Zabıta ile korkutarak ekonomiyi idare etmenin mümkün olmadığını, zor olduğunu düşünüyorum. Bunun sonu karanlıktır. Bırakın pansumanı, üretime dönün."



'BİZE YÖNETİLEN ELEŞTİRİLER İFTİRADIR'



Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’nin HDP ile ittifak yaptığına ilişkin açıklamalarının anımsatılması üzerine, "Terör baronları kim biz çok tanımıyoruz. Ama mutlaka Oslo'da onlarla masaya oturanlar gayet iyi biliyorlardır. Kimin kimle işbirliği yaptığı konusunda iktidar partilerinin bizlere yönelttiği eleştiriler tamamen iftiradır. Ciddiye alınacak konular değildir. Ama iktidar partisini bu gerçek ötesi söylemlerle toplumu CHP’ye karşı düşmanlaştırmaya çalışmasında ülkeye yararı yoktur. CHP, Kuvay-i Milliye hareketinden doğmuş olan bir partidir. Bu ilkelere sıkı sıkıya bağlıdır" diye konuştu.


Yorumlar