Anasayfa /  Politika /  Chp

CHP'li Muharrem Erkek'ten önemli açıklamalar! "CHP İzmir adayı..."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Erkek, CHP-İYİ Parti ittifakından Mansur Yavaş'ın adaylığına, Mustafa Sarıgül'ün istifasından yerel yönetimlere birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 26 Ocak 2019 11:03

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Erkek, CHP-İYİ Parti ittifakından Mansur Yavaş'ın adaylığına, Mustafa Sarıgül'ün istifasından yerel yönetimlere birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

 

Adaylar geç mi açıklandı?

Adaylarımızın çok büyük bir bölümü yarın açıklanacak. Belki bazı yerlerde daha erken açıklanabilirdi. Ama ittifak görüşmeleri de oldu. Bazı ilçelerde üzülenler olabilir bu doğaldır. Her parti kendi adayını çıkarmalı. Ama Türkiye'de süreç ittifaklar, iş birlikleri bu aşamaya getirdi.

İzmir adayımız yarın açıklanacak

Bizim genel başkanımız gerçekten son derece demokrattır. Biri aday adayı olmak istiyorsa hiç kimsenin önünü kesmez. İzmir'de adayımız yarın açıklanacak. Onun için İzmir'de İYİ Parti aday çıkartmıyor bizi destekliyor. Çok büyük bir başarıyla büyükşehiri kazanacağımızı düşünüyoruz.

Kutuplaşmadan, ayrışmadan gitmeliyiz. Yerel seçimleri bir genel seçime sokmamalıyız. Cumhur ittifakı bu konuda genel seçim varmış gibi hava yaratıyor. Bence bunun temel nedeni de bazı şeylerin konuşulmasını önlemek. Ekonomik kriz gibi... Bizim belediyeciliğimiz, istatistiklere baktığınızda insani gelişmişlik listede ilk 10 CHP'li belediye. CHP'nin olduğu kentlere gidin çok göç alan kentler...

Mansur Yavaş'ın adaylığı



Anketlerde öndeyiz, doğru adayı seçtik. Bu seçimde ekonomik krizin etkili olacağını düşünüyorum. Bugün bakıyorsunuz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dev projeye ruhsat verebiliyor. Yerinden yönetim, yerel yönetim güçlü demokrasilerle olabilir.

CHP ve İYİ Parti ittifakı



Genel tabloda büyük bir işbirliği sağladık.

Halkın kararını neler etkiler?

Yönetimde şeffaflık ve hoşgörü ilk kuralımız.

Sarıgül neden istifa etti?

Keşke istifa etmeseydi ama kendi takdiri.  Ciddi hizmetleri vardı. Aday kim olursa olsun herkesin birleşip onunla çalışması lazım. Tekrar geri döner mi? Parti Meclisimizin takdiridir ama pek düşünmüyorum. Şişli'de adayımız kim olacak? Bilmiyorum. O tamamen PM kararıyla belirlenecek. Yarın adaylarımızı tespit edeceğiz. Ama önemli olan kişilerin başarısından çok, partinin, belediyenin başarısıdır. Aday kim olursa olsun herkesin etrafında birleşip çalışması lazım. Diğer aday adayları, aday kimse onunla birlikte çalışmalıdırlar.

Doğu ve Güneydoğu'da CHP neden güçlü değil?

Kürt seçmenlerimizin de oylarına talibiz. Bu seçimde o bölgelerde oylarımızı yükseltmek tek hedefimiz.

CHP'de yeterince kadın aday yok eleştirisi var

Parti içi yarışlarda kadınlar hak ettikleri yerlere gelemiyor. Cumhuriyet'in en önemli unsuruz kadın erkek eşitliğiydi ama bunu siyasette yapamadık. Genel Başkanımız bu hususta çok hassas davranıyor.


Yorumlar