Anasayfa /  Politika /  Chp

CHP'den Beyoğlu'na parti dışından flaş aday!

31 Mart seçimlerine az bir süre kala partilerin Belediye Başkan adayları belli olmaya devam ediyor. CHP'de bugün yapılan MYK toplantısı sona erdi. MYK sonrası kulislere yansıyan bilgilere göre CHP'den istifa eden Mustafa Sarıgül'ün karşısına aday olarak eski CHP Şişli İlçe Başkanı mali müşavir Muammer Keskin çıkacak. Bir dikkat çeken isim ise CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı oldu. CHP Beyoğlu'nda ÖDP'li Alper Taş'ı aday olarak gösterecek. İşte CHP MYK sonrası yaşananlar ve detaylar...

Abone ol
Abone ol 02 Şubat 2019 15:43

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da tartışmalara neden olan Şişli ile birlikte Maltepe, Küçükçekmece, Beyoğlu ve Kadıköy'de partisinin adaylarını belirledi. Kulislere yansıyan ilk bilgilere göre Kılıçdaroğlu, DSP'nin Şişli Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül'ün karşısına aday olarak eski SHP Şişli İlçe Başkanı mali müşavir Muammer Keskin’i önerdi.

Muammer Keskin'in isminin MYK'nın ardından Parti Meclisi'nden de geçmesi bekleniyor.

MUAMMER KESKİN KİMDİR?

1954 doğumlu, evli ve iki çocuk babası. Atatürk Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden mezun oldu. CHP’ den Şişli İlçe Başkanlığı, Kurultay Delegeliği görevlerinde bulundu. İstanbul Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulunda Başkan Yardımcılığı, İSMMMO Akademi Yönetim Kurulu üyeliği, çeşitli derneklerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının yönetim kadrolarında görev aldı. Hala Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES) Yönetim Kurulu’nda ve Yeniköy Onkoloji Vakfı Yönetim Kurulu’nda görev yapıyor. SMM Denetim Ltd. Şti. ortağı. Şişli Bölgesi’nde Serbest mali müşavir olarak faaliyetini sürdürüyor. Finans ve Girişimcilik alanlarında Türkiye genelinde eğitimler veriyor.

HAYRİ İNÖNÜ: BEN OLMAYACAKSAM O OLSUN

İddiaya göre, dün genel merkeze gelen Hayri İnönü, parti yönetimine "Ben aday olmayacaksam Muammer Keskin olsun, kendisini desteklerim" dedi. Bunun üzerine konu Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) gündeme geldi ve Keskin'in aday gösterilmesinin Parti Meclisi'ne (PM) sunulmasına karar verildi.

MYK SONA ERDİ! 5 İLÇE NETLEŞTİ

Öte yandan saat 11.00'de başlayan MYK toplantısı az önce sona erdi. İstanbul'un 5 ilçesiyle ilgili şu kararlar alındı.

Şişli - Muammer Keskin

Maltepe - mevcut başkan Ali Kılıç

Küçükçekmece - Kemal Çebi

Beyoğlu - ÖDP'li Alper Taş

Kadıköy - Şerdil Odabaşı

SEYHAN VE BUCA DA BELLİ OLDU

Adana - Seyhan Akif Kemal Akay

İzmir - Buca Suat Nezir

PARTİ MECLİSİ'NDEN YETKİ SİSTEDİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Silivri, Bodrum ve İzmir'in Bayraklı ilçesi için Parti Meclisi'nden yetki isteyecek.


Yorumlar