Anasayfa /  Politika /  Chp

CHP'de Mansur Yavaş yerine Cengiz Topel Yıldırım ismi önde!

Yerel seçimler öncesi CHP'nin Ankara adayının kim olacağı belirsizliğini koruyor. Kulisler Cengiz Topel Yıldırım'ı işaret ediyor.

Abone ol
Abone ol 18 Kasım 2018 15:46

Yerel seçimler öncesi siyasi partilerin aday belirsizliği, gündemdeki yerini koruyor. 31 Mart'ta gerçekleşecek olan mahalli idari seçimler için Ankara ve İstanbul oldukça kritik.

Mansur Yavaş'ın 2014 yerel seçimlerde Gökçek'e karşı %43.8'le aldığı oy oranı hafızalardaki yerini korurken, kulislerde "Cengiz Topel Yıldırım " ismi de öne çıkıyor. CHP ve İYİ Parti'nin Ankara'da olası bir ittifak seçeneğinde gündeme aldığı Mansur Yavaş'ın yerini Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı olan Cengiz Topel Yıldırım'ın alması bekleniyor.

Yerel seçimler öncesi parti bünyesinde gerçekleşen görüşme ve sunumlarda fazla konuşmadığı ve daha çok gözlemlemeyi tercih ettiği görülen Kılıçdaroğlu'nun başarılı olmaya odaklandığı belirtiliyor. İYİ Parti ile dirsek teması halinde olan CHP'de bazı belediyeler için görüşmeler sürerken, CHP'li kurmayların "Henüz tespitler yapılıyor. Kağıt üzerinde işe yarayacak gibi görünüyor. Ama uygulamada ne olur orasını kimse bilemez. Bu ittifak herkesin işine yaramalı." ifadelerini kullandığı belirtildi.


Yorumlar