Anasayfa /  Politika /  Chp

Ankara'da kim önde? Mansur Yavaş Tv5'te açıkladı

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, 31 Mart yerel seçimlerine yönelik Tv5'ten Çağlar Cilara'ya açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 27 Ocak 2019 22:55

Çağlar Cilara ile Gündemdekiler programına katılan Mansur Yavaş, Cilara'nın "Anketlerde önde olduğunuz söyleniyor. Sizce durum nasıl?" sorusuna cevap verdi. Yavaş hiç anket yaptırmadığını belirterek şunları söyledi:

"Ben hiç anket yaptırmadım. Çünkü daha ilçe adaylarımız belli değil. İlçe adaylarını belli olduktan sonra daha sağlıklı sonuçlar ortaya çıkacak. Ama hem basında okuduğum hem bize bildirilen anketler var. 10 puan önde olduğumuzu söylüyorlar. İnşallah daha da artacak ben bunu sokakta görüyorum."

MANSUR YAVAŞ'IN PROJELERİ NELER?

Göreve gelmesi durumunda şeffaf belediyecilik sözü veren Yavaş, en büyük projesinin Ankara halkını mutlu etmek olduğunu söyledi.

Yavaş'ın açıklamaları şöyle:

"Şehrin havası temiz olacak. Musluklardan içilecek su vereceksiniz. Önceliğimiz bunlardan. Bunun için mantıklı politikalar üretmelisiniz. Katılımcı belediyecilik ile halkın sorunlarını öğrenip, görüşlerini alacağız. Belediyede bir mobil uygulama olacak. Bunu ile belli algoritmalar ile her sokağın nabzını ölçüp anket yapabiliyorsunuz.

En önemli sorunlardan biri kadın güvenliği çıktı. Trafikte gidip gelirken, karanlıkta yol alıyor. Parktaki ışıksızlıktan şikayet ettiler. Ulaşımı, toplu taşımayı çözmeliyiz.

Öğrenci evlerine suyu yüzde yüzde 50 indirimli vereceğiz.

Ben ilk defa bir uygulama yapacağım. Ödediğiniz paranın ne kadar nereye harcanıyor bunu göreceksiniz. Topluma hesap vermeye talibiz. Eğer hesap verebiliyorsanız daha rahat hareket edersiniz."


Yorumlar