Anasayfa /  Politika /  Chp

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Ayşe Buğra tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de CHP'nin haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 09 Şubat 2021 14:09

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de CHP'nin haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısındaki açıklamalar;

-Zalimin zulmünü sona erdirmek zorundayız. Birlikte el ele mücadele edeceğiz. Bu tarihin bize yüklediği bir sorumluluktur. Bu sorumluluğun bilincinde olan herkesle yolumuza devam edeceğiz.

"Sen bu memleketin hayrına ne iş yaptın da biz karşı çıktık?"

-19 yıldır iktidarı yönetenler bu memleketin hayrına ne yaptılar da CHP engel oldu?" diye sormuştum. AK Parti'nin genel başkanına, grup başkan vekillerine sordum. Günün 24 saati Erdoğan oturuyor, kalkıyor, tek şey var CHP. Benim de bu soruyu sorma hakkım var. Sen bu memleketin hayrına ne iş yaptın da biz karşı çıktık?

Niye karşıma çıkmıyorsun?

-İşi öyle bir boyuta getirdiler ki muhalefeti de onlar kuracaklar. Kılıçdaroğlu'ndan kurtaracağız diyor. Kurtarmanın yolu çok basit, gelirsin televizyona otururuz, milletin hakemliğine başvururuz, millet de dinler kim doğruyu söylüyor kim yanlışı. Ben haksızsam zaten gideceğim. Devletin bütün evrakları senin elinde, gelsene. Çıkarsın karşıma alırsın belgelerini. Niye karşıma çıkmıyorsun? Niye cesaretin yok? Neden korkuyorsun? Korkan insan devleti yönetemez.

Mahir Ünal ile çiftçinin telefon diyaloğu

Mahir Ünal, önemli bir kişi çiftçiye gidiyor... Bulmuş seni kime derdini anlatacak... Hemen diyor ki "telefonunu ver bakayım" 450 lirayı çiftçi için büyük bir para görüyor. Şu geldiğimiz noktaya bakar mısınız? Adam perişan olmuş 450 TL dediğin nedir Allah aşkına? Sen kaç lira alıyorsun? Bir cep telefonunu çiftçiye fazla görüyorsun. Çiftçilere çağrı yapıyorum, artık sizin de uyanmanız lazım.

-Siyasetten habersiz milletvekili, bakan mı olur? Birilerinin kulu kölesi olanlar bakanlık yapamazlar. Sayıştay'ın güçlü bir denetim organı olması lazım.

Erdoğan'a Ayşe Buğra tepkisi

-Saygın hocalardan Ayşe Buğra'ya söyleyen kişinin makamına asla yakışmayacak söylemleri rahatlıkla dile getirdiler. Ayşe Buğra, sadece bizim ülkemizde değil dünyada bilinen saygın bilim insanlarından birisi. Ne yaptı Ayşe Buğra? Osman Kavala'nın eşiymiş... Osman Kavala zaten haksız yere içeride tutuluyor. Siz zaten adalet kavramından uzaklaşmışsınız.

-Elektrik faturaları can yakıyor. Protestolar var. CHP'nin iktidarında elektrik dağıtım şirketlerine değil, vatandaşa hizmet edeceğiz.

 

Yorumlar