Anasayfa /  Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı: Taşerona kadro bizim sayemizde oldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Pınar Işık Ardor'un sunduğu Pazar Siyaseti programına konuk oldu. tv100 canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Öztunç "Her şeyin bir zamanı vardır. Siyasette erken hareket edilmez. Şu anda hazırlık aşamasındayız. Parti olarak biz her şeye hazırız. Millet İttifakı’nın adayını o altı lider karar verecek bizde ‘Baş üstüne’ diyeceğiz" ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 03 Temmuz 2022 13:06

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, tv100 canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Bugün yine gündem konuşulacak. Ekonomi konuşulacak, asgari ücret konuşulacak. Türkiye, gelecek, demokrasi ne yapılacağı konuşulacak. Anayasal ve Yasal Reformlar Komisyonu var onların çalışması sürüyor, son raporları değerlendirilecektir.

Her şeyin bir zamanı vardır. Siyasette erken hareket edilmez. Şu anda hazırlık aşamasındayız. Parti olarak biz her şeye hazırız. Millet İttifakı’nın adayını o altı lider karar verecek bizde ‘Baş üstüne’ diyeceğiz.

3600 bizim sayemizde çıktı, emekliye ikramiye bizim sayemizde, taşerona kadro bizim sayemizde oldu. Kemal Kılıçdaroğlu söyledi, söyledi yaptılar. EYT’yi de söylüyoruz onu da yapmak zorunda kalacaklar. Onlar yapmazlarsa biz yapacağız. 6’lı masadaki partilerin 6’sıda Türkiye’nin refah düzeyi yüksek bir ülke olmasını istiyor. Daha yaşanabilir bir ülke olmasını, demokrasinin olmasını istiyor, adalet sisteminin düzeltilmesini istiyor. 6’sının ortak paydası bu. Kemal Bey’le ilgili kimsenin aklında herhangi bir şüphe yok. Kemal Bey ciddi bir devlet adamıdır. Devlet yönetmeyi de biliyor, bürokrasi de biliyor, siyaseti de biliyor. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna yakışacak birisidir. Gerçek bir devlet adamıdır.

Biz 1. partiyiz, AK Parti bizim altımızda geri kalanı hikaye. ‘CHP’de oy artmıyor’ AK Partililer bunu söylüyor madem durumunuz çok iyi madem çok yüksek oy alacak niye kaçıyorsunuz seçimden? Getirsenize sandığı.

Kişisel hesap yapmıyoruz. Türkiye’nin artık bu yönetimden kurtulması gerekiyor. Tayyip Erdoğan’dan kurtulması gerekiyor, artık ağır gelmeye başladı. 20 yıldır çözemediler sorunları ve artırdılar. Kilitlendiğimiz tek hedef, AK Parti hükümetinden Türkiye’yi kurtarmak

Biz iktidarda olduğumuzda Türkiye’nin menfaatleri doğrultusunda dış politika yürütürüz ama gidip de ‘Şerefsiz bunlar’ dediklerimize 1-2 yıl sonra gidip önlerinde düğmemizi iliklemeyiz. 3-5 dolar almak için gittiler oraya diz çöktüler." ifadelerine yer verdi.

Etiketler chp taşeron
Yorumlar