Anasayfa /  Politika /  Chp

CHP kongresinde skandal sözler! CHP Ankara Kongresi’nde cinsiyetçi söylem ortalığı karıştırdı! video

CHP Ankara Kongresi’nde, kongre delegesi Tevfik Koçak’ın, kadınlara ilişkin sözleri ortalığı karıştırdı. Koçak, “Siyasetçinin işine, kadının işvesine aldanılmaz” demesi üzerine salonda bir anda yuh sesleri yükselirken, kadınlardan da, erkek delegelerden de sert tepki geldi. Partili kadınlar Koçak’ın elinden mikrofonu almaya çalışırken, salonda pet şişeler havada uçuştu.

Abone ol
Abone ol 16 Şubat 2020 17:45

CHP Ankara İl Kongresi’nde bir delegenin kadınlar hakkında söylediği sözler gerginliğe neden oldu.

Tevfik Koçak adlı delege konuşmasında, “Siyasetin işine, kadının işvesine aldanılmaz” sözünü kullanınca, salonda önce yuh sesleri yükseldi, ardından da Koçak'a pet şişe fırlatıldı.

Salonda kadın erkek bütün partililerin sözlerine tepki göstermesi üzerine önce, “Yüz yıldır Anadolu’da kullanılan bir söz. Ne var bunda gocunacak” diye kendisini savunan Koçak, tepkilerin artması üzerine geri adım atmak durumunda kaldı.

CHP’li kadınlar Koçak’ın elinden mikrofonu alıp kürsüden inmesini istedi, Koçak ise “Sözümü geri aldım” dedi ancak kürsüden inmeyince atılan petşişelere hedef oldu.

Salondan gelen büyük tepki karşısında ne yapacağını şaşıran Koçak, “Arkadaşlar ben özür diliyorum, yüz bin defa özür diliyorum. Bu bir Anadolu sözcüğüdür, hepinizden özür diliyorum kadınlar benim anamdır, bacımdır, her şeyimdir, kızmayın bana “ diyerek kürsüyü terk etti.

Kaynak : Cumhuriyet

Yorumlar