Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Ceza indirimi ile cezaevindeki 100 bin kişi dışarı çıkacak! Cezaevlerinde kapasite ayarlaması yapılacak!

Ceza indirimi ile cezaevindeki 100 bin kişi dışarı çıkacak! Cezaevlerinde kapasite ayarlaması yapılacak! Cezaevlerinde kapasitesinin üzerinde on binlerce kişi bulunuyor. Yapılacak yeni ceza düzenlemesi ile 100 bine yakın kişinin serbest kalabileceği belirtiliyor.

Abone ol
Abone ol 03 Haziran 2019 02:11

Ceza indirimi ile cezaevindeki 100 bin kişi dışarı çıkacak! Cezaevlerinde kapasite ayarlaması yapılacak!

Cezaevlerinde kapasite ayarlaması yapılacak! Cezaevlerinde kapasitesinin üzerinde on binlerce kişi bulunuyor. Yapılacak yeni ceza düzenlemesi ile 100 bine yakın kişinin serbest kalabileceği belirtiliyor.

Cezaevlerinde kapasitenin üzerinde bulunan yaklaşık 50 bin tutuklu ve hükümlü ile birlikte yapılacak ceza indirimi düzenlemesi sonucu toplamda 100 bin kişinin serbest bırakılarak cezaevlerindeki doluluğun azaltılması hedefleniyor.

Adalet Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de Mayıs sonu itibarıyla 294 kapalı ceza infaz kurumu,75 müstakil açık ceza infaz kurumu, 4 çocuk eğitimevi,9 kadın kapalı, 8 kadın açık, 7 çocuk kapalı ceza infaz kurumu olmak üzere toplam 397 ceza infaz kurumu bulunuyor.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu kurumların kapasitesinin ise 221 bin 932 kişi olduğu belirtiliyor. Ancak, şu anda cezaevlerinde kapasitenin üzerinde yaklaşık 50 bin tutuklu ve hükümlü bulunuyor. Yapılacak ceza indirimi düzenlemesi ile cezaevlerindeki doluluk da azalmış olacak. Cezalarda indirime gidilmesi ile kaç kişinin serbest kalacağı henüz bilinmiyor. Ancak Adalet Bakanlığı bu konuda da bir çalışma yürütüyor. Bazı hukukçular, serbest kalacakların sayısının 100 bini bulabileceğini dile getiriyor.


Yorumlar