Anasayfa /  Yaşam

Yaptıkları her daire başına 10 fidan bağışlıyorlar

İzmir’de bir inşaat firması, yaptıkları daire başına 10 fidan bağışlayacağını bildirirken, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Özay İpek, beton yığınlarıyla dolan şehirlerde ekolojik dengeye katkı sağlamak adına böyle bir proje yaptıklarını...

Abone ol
Abone ol 19 Ağustos 2017 11:11

İzmir’de bir inşaat firması, yaptıkları daire başına 10 fidan bağışlayacağını bildirirken, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Özay İpek, beton yığınlarıyla dolan şehirlerde ekolojik dengeye katkı sağlamak adına böyle bir proje yaptıklarını söyledi.

İzmirli bir aile şirketi, konut projelerinin yanında kente orman kazandırmak için de kolları sıvadı. Firma bu kapsamda, yaptıkları her daire başına en az 10 fidan bağışı yapma kararı aldı. Şuana kadar biten projeler için farklı bölgelerde fidan dikim firma, her sene Ege Orman Vakfına inşa ettikleri her bir daire için 10 fidan bağışlayacaklarını bildirdi. Firma bu kapsamda, her ekim ayında bir orman projesini hayata geçireceklerini açıkladı.

Proje hakkında bilgi veren İzpek İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Özay İpek, şehirlerde inşaat yığınlarına karşı ekolojik dengeyi sağlamak adına böyle bir sosyal sorumluluğun altına imza atmayı düşündüklerini söyledi. İpek, "Yaptığımız projeler genel olarak şehrin imar programına uygun olarak en az yüzde 50-60 oranında yeşil ve sosyal alan var. Bunların dışında tabii ki şehrin içinde proje yapıyorsunuz. Biz, ürettiğimiz her daire için en az on fidan dikmek gibi bir şirket politikası belirledik. Şehrin değişik bölgelerinde 10 fidan diye yola çıkmamıza rağmen bunun üzerinde bir fidan bağışı yapıyoruz. Bulunduğumuz bölgede elimizden geldikçe sosyal sorumluluk ilkelerini yerine getirmeye eğitime, spora ve doğaya gereken katkıları yapmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki ay nasip olursa Ege Orman Vakfı’na bir orman bağışımız olacak. Bu bağışı her yıl düzenli yapmayı düşünüyoruz. Şehirlerde bu kadar inşaat yapılırken ekolojik dengeye bir katkımız olsun diye her sene böyle bir bağış yapmayı öngördük" dedi.

"Yatırımlarımıza ağırlık veriyoruz"

İzmirli bir aile olduklarını ifade ederek inşaat sektöründeki yatırımlarına devam ettiklerini aktaran İpek, şöyle devam etti:

"Biz İzmirli bir aileyiz, İzmirli bir aile olarak inşaat sektöründe yatırımlarımıza devam ediyoruz. İnşaat sektöründeki firmalardan farklı olarak daha kaliteli mimari projeler, daha kaliteli malzemeleri uygulama ile birlikte fark oluşturmaya çalışıyoruz. Öncelikle şehrin kuzeyindeki Aliağa bölgesinde yatırımlarımıza ağırlık veriyoruz; çünkü nüfusun artış hızı sanayi dolayısıyla orada daha yüksek. Aliağa bölgesinde bir çok projeyi bitirdik ve devam eden projeler var. Oradaki şehirleşme hızı bizim satış rakamlarımızı da pozitif etkilediği için oradaki projelerimiz daha önde gidiyor. Onun dışında merkezde Ankara Caddesi üzerinde başladığımız İzpek Trend ve kordonda başladığımız İzpek Kordon projelerimizle de faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bugünün teknolojisinde birçok firma çok kaliteli işler yapıyor. Başta da söylediğim gibi farklılığımızı daha kaliteli, sanatsal ve mimari açıdan daha estetik projeler çizerek konforlu, yaşanabilir projeler hayata geçirerek gösteriyoruz. Malzeme seçiminde ve uygulamada özen göstermeye çalışıyoruz. Diğer firmalardan farkımız bu yönde. Tabi burada her şeyden önce insan sağlığı ve iş güvenliği konusunda elimizden geldiği kadar hassas davranıyoruz."

İpek, iş güvenliği ve kalitede de sıfır tolerans gösterdiklerini de sözlerine ekledi.

Yorumlar