Anasayfa /  Yaşam

Hafriyat yönetim sistemi Gördes’te uygulanmaya başladı

Tadilat atıklarının, hafriyat molozlarının değerlendirilmesi, geri dönüştürülmesi ve bertarafını sağlayan Hafriyat Yönetim Sistemi Gördes’te de uygulanmaya başladı. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nca sistem ile ilgili...

Abone ol
Abone ol 24 Ağustos 2017 11:21

Tadilat atıklarının, hafriyat molozlarının değerlendirilmesi, geri dönüştürülmesi ve bertarafını sağlayan Hafriyat Yönetim Sistemi Gördes’te de uygulanmaya başladı. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nca sistem ile ilgili toplantı gerçekleştirilirken, toplantıda Hafriyat Yönetim Sistemi’nin işleyişi aktarıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde daha önce Yunusemre, Şehzadeler, Turgutlu, Salihli, Akhisar, Ahmetli, Soma ve Kırkağaç ilçelerine başlatılan Hafriyat Yönetim Sistemi, Gördes’te de başladı. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı personelleri, Gördes Koordinasyon İşleri Müdürlüğü’nde toplantı gerçekleştirdi. Gördes Koordinatörü Alp Safa Gökkaya ve hafriyat firmalarının katılımıyla yapılan toplantıda Hafriyat Yönetim Sistemi’nin işleyişi aktarıldı. Konuyla ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün önderliğinde, daha güzel bir kent oluşturma hedefi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gördes’te de uygulamaya başlattığımız Hafriyat Yönetim Sistemi ile ilgili toplantı gerçekleştirdik” dedi. Hafriyat firmalarının katılımıyla yapılan toplantıda hafriyat taşıyacak firmaların, ‘İnşaat Yıkıntı Atığı/Hafriyat Toprağı Taşıma İzin Belgesi’ almaları gerektiği ve bu sistemle sürekli olarak araçların uydu takip sisteminden kontrol edilerek çevre kirliliğine neden olacak dökümlerin önüne geçileceği belirtildi” diye konuştu.

Yorumlar