Anasayfa /  Yaşam

Büyükşehir Belediyesi hazır çim üretti

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya’da bir ilki daha gerçekleştirdi. Başta orta refüjler olmak üzere yeşil alan ve parklarda kullanılan hazır rulo çimler, Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilmeye başlandı.Konu ile ilgili olarak...

Abone ol
Abone ol 24 Ağustos 2017 13:11

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya’da bir ilki daha gerçekleştirdi. Başta orta refüjler olmak üzere yeşil alan ve parklarda kullanılan hazır rulo çimler, Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilmeye başlandı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)’nden üretim yapmak amacıyla 300 dönümlük bir arazi kiralandı. Kiralanan bu arazinin 40 dönümlük kısmına Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından çim ekimi yapıldı. Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından ekim ve bakım çalışmaları yapılan çimlerden istenilen verim alınarak, Ağustos ayında kesim aşamasına geldi. Akçadağ ilçesi Ilıcak Mahallesi civarında ekimi yapılan Hazır Rulo Çim Üretim Tesisleri’nde çim kesimine başlandı.

Türkiye’nin önde gelen peyzaj düzenleme ve yeşillendirme çalışmaları yapan belediyeleri arasında yer alan Malatya Büyükşehir Belediyesi, kendi ürettiği hazır rulo çimlerle bu alandaki çalışmalarını daha da ileri seviyelere götürecek. Peyzaj düzenlemelerinde önemli bir yer tutan çimlendirme çalışmaları, üretilen hazır rulo çim uygulaması ile Malatya’daki yeşil alan miktarının daha da artırılması hedefleniyor. Ayrıca, üretilen hazır rulo çimin Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne 360 bin TL civarında katkı sağlayacağı bildirildi.

Kesimi yapılan hazır rulo çimler, ekilen alandan kesilerek, şehrin değişik yerlerine döşenmeye başlandı.

Hazır rulo çim ekimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Hasan Alıcı, bundan sonra peyzaj düzenlemelerinde kullandıkları çimleri, kendilerinin üreteceğini söyledi. TİGEM’den kiralanan araziye ilkbaharda çim ekimi yaptıklarını kaydeden Alıcı, “Şu anda bunun ürünlerini alıyoruz. Bu alan 40-50 dönüm civarında. Hedefimiz, bundan sonra kendi çimimizi üretip, yeşillendirme ve peyzaj düzenleme alanlarımızda bu çimleri kullanmak” diye konuştu.

Yorumlar