Anasayfa /  Foto Galeri

Çerkesler, sürgünün 155. yılında atalarını andı

Çerkesler, sürgünün 155. yılında atalarını andı - Sayfa 1

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bulunan Babalı sahilinde bir araya gelen binlerce vatandaş, 155 yıl önce Kafkaslardan sürgün edilen Çerkesleri andı.

Çerkesler, sürgünün 155. yılında atalarını andı - Sayfa 2

Rusya Çarlığı tarafından 155 yıl önce Kafkasya'dan toplanılarak Türkiye'ye sürgün edilen ve sürgün sırasında binlercesinin hayatını kaybettiği Abhaz ve Çerkesleri anmak için binlerce vatandaşın katılımıyla atalarının Türkiye'ye ilk ayak bastıkları yer olan Kocaeli'nin Kandıra ilçesine bağlı Karaağaç köyü ve Babalı sahilinde anma töreni düzenlendi.

Çerkesler, sürgünün 155. yılında atalarını andı - Sayfa 3

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ve Kafkas Kültür Dernekleri Federasyonu (KAFFED) tarafından düzenlenen tören için bir araya gelen vatandaş, iftarını açtıktan sonra sürgünde hayatını kaybedenler için dua etti. Yapılan duanın ardından çocuğundan yaşlısına binlerce vatandaş, Babalı sahiline kadar ellerinde meşalelerle yürüdü.

Çerkesler, sürgünün 155. yılında atalarını andı - Sayfa 4

Gerçekleşen anma programına AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Yıldız Şekerci, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Çerkesler katıldı.