Anasayfa /  Foto Galeri

Cep telefonu faturalarında yeni dönem! Cayma bedelini alamayacaklar

BTK,GSM operatörlerine yönelik gelen şikayetleri değerlendirmeye aldı. BTK, bazı gerekçelerde GSM operatörlerinin cayma bedelini alamayacağını aktardı. İşte haberin detayları...

Cep telefonu faturalarında yeni dönem! Cayma bedelini alamayacaklar - Sayfa 1

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), son dönemde artış gösteren operatör şikayetlerini değerlendirme altına aldı.

Cep telefonu faturalarında yeni dönem! Cayma bedelini alamayacaklar - Sayfa 2

Operatörlerinden ayrılmak istediklerinde çok fazla miktarda cayma bedeli vermesi ve paket dışı aramalar sonrasında karşılaşılan yüksek fiyat konusunda şikayetleri bulunuyor. BTK, şikayetlerinin çözümü noktasında birçok yaptırım üzerine durdukları ifade edildi.

Cep telefonu faturalarında yeni dönem! Cayma bedelini alamayacaklar - Sayfa 3

YILIN İLK YARISINDA SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK),vatandaşların operatörleri hakkında verdikleri şikayetlerin çözüme kavuşturulmasının son tarih olarak temmuz 2022 tarihini belirledi. Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde gidilecek olan değişiklikte vatandaşlardan yoğun şikayet alan sorunları çözüme kavuşturacağı bildirildi.

Cep telefonu faturalarında yeni dönem! Cayma bedelini alamayacaklar - Sayfa 4

CAYMA BEDELİ ÖDENMEYECEK

Bu kapsamda vatandaşlar, önceki dönemlerde düşük kalitede internet hızı hizmeti aldıkları gerekçesiyle ödedikleri yüksek cayma bedelini artık ödemeyecek. Bununla birlikte en çok şikayet alınan konulardan biri olan farkında olmadan ya da aldatılarak (wangiri) yapılan paket dışı aramalar sonucu gelen yüksek faturaların sorununun çözüleceği de bildirildi.