Anasayfa /  Politika

Cem Uzan’dan çok konuşulacak proje !

Manifestosunu açıklayan Cem Uzan’ın Genç Partisi, çok konuşulacak projeler sundu. Hele gençlere ve kadınlara yönelik iki proje var ki, tam bomba…

Abone ol
Abone ol 13 Temmuz 2020 14:20

2002 seçimlerinde yaklaşık yüzde 8 oy alarak, siyaset dünyasını alt üst eden Cem Uzan’ın Genç Partisi yeniden atağa kalktı. 8 yıldır Paris’te yaşayan Cem Uzan, partisinin Genel Başkanlığını kardeşi Hakan Uzan2’ devredip, Onursal Genel başkan oldu.

Bu kongrede partinin manifestosu da açıklandı. Bu manifestodaki maddelerin yaklaşık yarısı, daha önce diğer partiler tarafından da dile getirilmiş, genel kabul görmüş maddeler.

Ancak diğer bazı maddeler ve projeler çok ilginç, çok konuşulacak maddeler.

En ilginci ise gençlere yönelik bir proje:

GENÇ GELECEK PROJESİ

Türkiye Varlık Fonu

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin EN KIYMETLİ Şirketleri… Varlıkları, Türkiye Varlık Fonuna Konuldu… Amaç evdeki ‘son gümüş çatal bıçağı’ satıp israfı ve hırsızlığı finanse etmek…..

Genç Parti Varlık Fonunun, Türkiye’nin Milli Servetinin İsraf ve Hırsızlık ile heba edilmesine… yok edilmesine SONUNA KADAR BUNA KARŞIDIR.

Peki nedir bu Türkiye Varlık Fonundaki Servet?

Bunların hepsi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Vatandaşlarına ait olan servettir. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının MALI VE MÜLKÜDÜR !

Türkiye Varlık Fonu – İstanbul Borsasında hisseleri bazında kotasyona girecektir YANI HALKA ACILACAKDIR.

Hisseleri en az 70 Milyar Euro değerinde olan Varlık Fonunun, % 45 hissesi tüm Gençlerimize, yani 18 ila 40 yas arsındaki Gençlerimize …..Kadın…. Erkek… gözetmeksizin … hisse senetleri bedelsiz dağıtılacaktır.

Bu Türkiye’nin Milli Serveti…. Gençlerimiz Arasında (devamlılık arz edecek şekilde, yeni nesileride de kapsayacak şekilde) eşit paylaşılacaktır !

Bu Hisse senetleri IŞ ve AŞ derdinde olan tüm Gençlerimiz için … Bir Hayat Sermayesi Olacaktır…..

"BU DEVLETİN GENÇLERE OLAN SORUMLULUĞUDUR

GENÇLERİMİZİN ŞEHİT olmasını isterken onları aç ve işsiz bırakamazsın…” 

Yani bu proje ile, Cem Uzan gençlere 70 milyar euro’luk varlık Fonu’nun yüzde 45’ini, yani 32 milyar euro’yu, 18-40 yaş arası genç nüfusa ücretsiz dağıtmayı vaat ediyor.

Bu yaş diliminde Türkiye’de yaklaşık 25 milyon kişi var. Bunun anlamı da, bu yaş  dilimindeki herkese tahmini 1.200 Euro, yani 9.500 TL değerinde bedava hisse seneti verilmesi.

Bir başka çok konuşulacak proje ise kadınlara yönelik: 

“Boşanma durumunda kadın şiddet den korunacak … ve kadına acil boşanma hakki verilecek … kadın boşanmak istediği taktirde en geç 6 ay içerisinde boşanabilecek

2 yıl boyuncuda işsizlik parasına hak kazanacak …. Çocuklarımız ve kadınlarımız …. Yani çocuklarımız ve annelerimiz …. Onların bütün hakları en kararlı şekilde tesis edilecek ve korunacak ….” 

Yani, artık, aldatılan ya da şiddet gören kadın, eğer kendisi dava açarsa en geç 6 ay içinde boşanacak ve 2 yıl süre ile devletten maaş alacak.,

Görünen o ki, Cem Uzan’ın bu projeleri çok konuşulacak…

 

Yorumlar