Anasayfa /  Politika

Çavuşoğlu: Çin'e tıbbi yardım malzemesi gönderdik büyük yankı buldu

Mevlüt Çavuşoğlu Çin'in Vuhan kentinden gelen ve Rusya'daki patlamadan etkilenen vatandaşlarımız ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koca Yusuf uçağının götürdüğü yardımların Çin'de büyük yankı uyandırdığını söyleyen Çavuşoğlu gelen vatandaşlarımızla ilgili olarak da "15 gün karantina süreci olacak. Arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor" dedi.

Abone ol
Abone ol 02 Şubat 2020 18:56

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:

"Koca Yusuf Çin'e giderken bir de tıbbi yardım malzemesi gönderdik. Bir tek Türkiye ve Japonya göndermiş. Ve Türkiye'nin bu tutumu Çin'de büyük yankı uyandırdı. "Bir tek Türkler bize dostluklarını gösterdiler" şeklinde."

 

15 gün karantina süresi olacak

"Arkadaşlarımız 36 saat hiç uyumadan bu süreci gerçekleştirdiler. Gürcistan, ve Arnavutluktan. Azerbaycan'dan tabii ki geldi. Can kardeşlerimizi orada bırakmamız zaten mümkün olamazdı. Bölgede Büyükelçiliğimiz gerekli çalışmaları yaptıktan sonra bu operasyonu gerçekleştirdik.

Şu an gelen vatandaşlarımızın hiçbirinde virüs ya da hastalık belirtisi yok. 15 gün karantina süreci olacak. Arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor."

Rusya'daki patlama

"Rusya'da meydana gelen patlama da malum vatandaşlarımız vardı. Onlarla ilgili de çalışmalarımız sürüyor."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin sözde barış planına tepki gösterdi. Çavuşoğlu "Sözde barış planı için tüm hukukçuları bir araya getirerek çalışma yapıyoruz" dedi.

Yorumlar