Anasayfa /  Foto Galeri

Cassandra bir efsane midir? Cassandra kompleksi nedir?

Cassandra kompleksi nedir?İçinize kötü bir his doğar ve sizin ya da yakınınızdaki bir kişinin başına kötü bir şey gelebilir. Bu hisleri anlamlandırmak oldukça zordur. Altıncı hissinizin size ne hissettirdiğini görmek için ona odaklanmanız gerekir. Ancak bu his çevrenizdekiler tarafından gerçekçi bulunmayabilir. Geleceğe dair öngördüğünüz şeyler çevrenizdeki kişiler tarafından hoş karşılanmayabilir ve bu da size çaresiz hissettirebilir. Psikolojide ise bu durumun bir adı bulunuyor..

Cassandra  bir efsane midir? Cassandra kompleksi nedir? - Sayfa 1

Yunan mitolojisinin tarihte ayrı bir yeri vardır. Bugüne dek yunan mitolojisi ile ilgili pek çok efsane duyduk.

Bu efsaneler, filmlere, öykülere, dizilere konu oldu. Ancak bu mitolojisideki bazı efsaneler, psikomitolojik terimlerden birine de isim verdi; cassandra kompleksi

Cassandra  bir efsane midir? Cassandra kompleksi nedir? - Sayfa 2

Yunan mitolojisinde Cassandra, Truva Kralı Priam ile Hekabe’nin kızı. Kardeşleri ise ünlü Truva savaşçısı Hektor ve uzun yıllar süren Truva Savaşları’nın başlamasına neden olan dünyalar güzeli Helen’i kaçıran Paris.

Cassandra  bir efsane midir? Cassandra kompleksi nedir? - Sayfa 3

Efsaneye göre; Truva’nın koruyucusu olduğuna inanılan güneş tanrısı Apollo ise Truva Prensesi Cassandra’ya aşık.

Apollo aşkına karşılık vermesi için Cassandra’ya geleceği görme yetisi vaad ediyor. Cassandra ise bu teklifi kabul ederek geleceği görme yetisine sahip oluyor

Cassandra  bir efsane midir? Cassandra kompleksi nedir? - Sayfa 4

Apollo aşkına karşılık vermesi için Cassandra’ya geleceği görme yetisi vaad ediyor. Cassandra ise bu teklifi kabul ederek geleceği görme yetisine sahip oluyor.