Anasayfa /  Ekonomi /  Sektör Haberleri

Cargill firmasına kötü haber! Cargill Bursa’nın Orhangazi İlçesideki fabrikası için karar!

Cargill firmasına kötü haber! Amerikan Cargill firmasının Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde kurduğu fabrikanın uygulama imar planı, 11 yıl sonra iptal edildi.

Abone ol
Abone ol 17 Ocak 2020 02:35

Cargill Bursa’nın Orhangazi İlçesideki fabrikası için karar!

Amerikan Cargill’e karşı verilen hukuki mücadelede sevindirici haber Bursa 2. İdare Mahkemesi’nden geldi.

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’nun geçici 4. maddesine dayanılarak Bursa İl Genel Meclisi'nin 07 Temmuz 2009 gün ve 2009-240 sayılı kararıyla onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planında Cargill’e özel değişiklik yapılmıştı.

 Cargill için onaylanan imar planlarının iptali için 2009 yılında Bursa Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Üyesi Erol Çiçek, Bursa Barosu Orhangazi önceki dönem temsilcisi Sedat Ata, şimdiki temsilci Öznur Çiçek, Fikret Günay, Erdinç Yalamaoğlu, Mehmet Yalamaoğlu, Yakup Başaran ve Metin Uslu tarafından dava açılmıştı. Bursa 2. İdare Mahkemesi, 11 yıl sonra verdiği kararının gerekçesinde “Yasanın geçici 4. maddesi ile 1/25 bin ölçekli İznik Gölü Çevre Düzeni Planı plan hükümlerinin 4.20. maddesi doğrultusunda hazırlanıp onaylandığı, anılan Çevre Düzeni Planı’nın ise mahkemece iptal edildiği görüldüğünden, dayanağı plan iptal edilen iş bu davaya konu 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onaylanmasına dair Bursa İl Genel Meclisi'nin 7 Temmuz 2009 kararında hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır” denildi.

Yorumlar