Anasayfa /  Foto Galeri

Canan Karatay yine ezber bozdu ' Meyveyi kurtlu bulursanız yiyin''

Canan Karatay yine ezber bozdu ' Meyveyi kurtlu bulursanız yiyin'' - Sayfa 1

Gündemi alt üst eden açıklamalarıyla adından söz ettiren İç Hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yine çok konuşulacak açıklamalara imza attı. Yaz ayları ve önümüzdeki Ramazan Bayramı için önerilerde bulunan Canan Karatay yine çok konuşulacak. Sıradışı açıklamalarıyla gündeme adını yazdıran İç Hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yine çok konuşulacak açıklamalara imza attı. Hande Zeyrek'in sorularını yanıtlayan ve önümüzdeki Ramazan Bayramı için tavsiyelerde bulunan Canan Karatay uzun süre daha çok konuşulacak gibi görünüyor. İşte Canan Karatay'ın o açıklamaları.

Canan Karatay yine ezber bozdu ' Meyveyi kurtlu bulursanız yiyin'' - Sayfa 2

– Yaz geldi çattı… Şok diyetlere karşı olduğunuzu biliyoruz ama bir yandan da “Eyvah ne yapacağız” diyenler var… Bir kere hızlı kilo vermek doğru değil. Kışın biraz daha hareketsiz olunduğu için kilo alınıyor. Ama iyi bir hareketle, iyi bir Karatay kahvaltısı ve beslenmeyle, tatilde yüzme, yürüme aktiviteleriyle fit olabilirsiniz. İlla kilo vereceğim diye deli danalar gibi dışarıya çıkıp koşmayın. (gülüyor) Bunu şunun için söylüyorum eğer kiloluysanız, karaciğeriniz ve göbeğinizde yağlanma var ise bilin ki insülin direnciniz vardır. Yani şekeriniz vardır. Şeker demek insülin direnci demektir. Deli danalar gibi koşmak da insülin direncini artırıyor! Bu da vücutta hormonların alt üst olması demektir. Kitaplarımda bunu anlatıyorum. Bu dengenin normale gelmesi vücudu toparlıyor ve kilo verdiriyor. Çünkü hormonlarınız daha etkili ve yetkili güçlü olarak beslendiği zaman daha iyi çalışıyor daha dinç hissediyorsunuz. Yan bir etki olarak da kilolar gidiyor.

Canan Karatay yine ezber bozdu ' Meyveyi kurtlu bulursanız yiyin'' - Sayfa 3

– Her kilolu şeker hastası mıdır? İnsülin direnci varsa şeker hastasıdır. İnsülin hormonuyla alakası var. İnsülin hormonu 5 ve altı olacak. Üstüne çıktığı anda bilin ki insülin hormonu yükseldikçe diğer hormonların dengesizlikleri başlıyor. Bu hormonlar büyüme, stres, tiroidi, üreme hormonlarını etkiliyor. Çünkü bu bir dengedir. İnsülin yükseldikçe ötekiler azalıyor. İnsülin yükselince adet bozuklukları, kısırlık, yaraların iyileşmemesi tansiyon yüksekliği gibi birçok hastalık görülüyor. Bunlar şeker hastalığının belirtisidir.

Canan Karatay yine ezber bozdu ' Meyveyi kurtlu bulursanız yiyin'' - Sayfa 4

FABRİKASYON ŞEYLERİ ASLA TÜKETMEYİN – Yıllardır şeker hastalığının tedavisi var ve genetik değil diyorsunuz… Son kitabımda şeker hastalığının hayat boyu sürmediğini, geçici olduğunu, çaresinin olduğunu yazdım. Ama bu sağlıklı yaşam biçimi ve beslenme ile mümkün. Fabrikasyon şeyleri tüketmezseniz bu hastalık halloluyor. Geçmez diye bir şey yok. Genetik değil. Bunu artık bütün bilimsel araştırmalar gösterdi. Bu bir çevresel faktör, vücuttaki çevresel faktörlerin bozulması, ana rahminden itibaren yiyeceklerin, havanın bozulması ve homini gırtlak… Yani can boğazdan bozuluyor! Can boğazdan gelmiyor!