Anasayfa /  Foto Galeri

Çalışanlara müjde! Kıdem tazminatına çifte zam yolda!

Kıdem tazminatının üst ve alt limitleri, asgari ücret ile memur maaşlarına endeksli bir şekilde hesaplanıyor. Alt limit, asgari ücretteki artış oranlarına göre artarken, üst limit ise yani tavan memur maaşına gerçekleştirilen zam oranlarına paralel bir şekilde artış gösteriyor. Ocak ayında her iki maaş tarifesi yükselecek. Buna göre çalışanların tazminatında da hatırı sayılır artışlar olacak. İşte detaylar...

Çalışanlara müjde! Kıdem tazminatına çifte zam yolda! - Sayfa 1

Kıdem tazminatı, çalışanların, emeklilik hesabı yapanların, askerlik için gün sayanların ve evlendikten sonra 1 yıl içinde işten ayrılacak olan kadınların en çok merak ettiği konuların başında geliyor.

Çalışanlara müjde! Kıdem tazminatına çifte zam yolda! - Sayfa 2

Aynı iş yerinde 1 yıldan fazla çalışması bulunanlar yasalarla belirlenen kriterleri karşıladığında en son aldığı aylık brüt ücrete göre kıdem tazminatına hak kazanıyor.

Çalışanlara müjde! Kıdem tazminatına çifte zam yolda! - Sayfa 3

ARALIKTA BAŞLIYOR 
Tazminatın alt limiti yılda bir kez ve üst limiti ise iki kez değişiyor. Alt limiti asgari ücret belirliyor. Asgari ücret 1 Ocak itibarıyla yüzde 21.56’lık artışla brüt 3 bin 577 liraya (net 2 bin 825 lira) çıkmıştı. Yani en düşük tazminatta bu tutar baz alınıyor. Yeni asgari ücret görüşmelerinin tarihi belli olmasa da aralık ayında başlaması bekleniyor.

Çalışanlara müjde! Kıdem tazminatına çifte zam yolda! - Sayfa 4

8 MİLYONU İLGİLENDİRİYOR 
Posta'da yer alan habere göre yaklaşık 8 milyon kişi asgari ücretle çalışıyor. Çalışanların beklentileri asgari ücrette ciddi artış olması yönünde. Siyasiler de bu beklentiyi destekler nitelikte açıklamalar yapıyor.