Anasayfa /  Foto Galeri

Çalışanlar dikkat 4 önemli düzenleme! Bu ay itibarıyla maaşlar...

Torba kanunda çalışma hayatını yakından ilgilendiren dört önemli düzenlemenin önümüzdeki hafta içinde Meclis’te görüşülmesi bekleniyor. Nakdi ücret desteği, yeme - içme sektörü, sigorta prim teşviki ve geçici iş göremezlik ödeneğine ilişkin adımları birlikte inceleyelim.

Çalışanlar dikkat 4 önemli düzenleme! Bu ay itibarıyla maaşlar... - Sayfa 1

Önümüzdeki hafta Meclis gündemine gelmesi beklenen torba kanunda çalışma hayatını ilgilendiren dört önemli düzenleme var: Nakdi ücret desteği tutarının artırılması, yeme içme sektörüne yönelik olarak nakdi ücret desteği istisnası ve sigorta prim desteği, sigorta prim teşviklerinden geriye dönük 5 aylık yararlanma imkânının kaldırılması ile geçici iş göremezlik ödeneğinin hesaplanmasına ilişkin değişiklik.

Çalışanlar dikkat 4 önemli düzenleme! Bu ay itibarıyla maaşlar... - Sayfa 2

Milliyet Yazarı Cem Kılıç'ın ilgili yazısı şöyle; Bu dört düzenleme ile koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerden bir tanesi olan yeme - içme sektörüne destek olunması ve sosyal güvenlik sisteminin mali dengesinin korunması hedefleniyor.

Çalışanlar dikkat 4 önemli düzenleme! Bu ay itibarıyla maaşlar... - Sayfa 3

1 - Yeni bir destek devreye alınıyor 
Torba kanunda yeme - içme sektörüne yönelik olarak yeni bir sigorta prim teşviki de var. Buna göre, yeme - içme sektöründeki işyerlerinde mart ayında istihdam edilen bütün çalışanlar için nisan ve mayıs aylarında ödenmesi gereken primlerden 1341.5 TL indirim yapılacak.

Çalışanlar dikkat 4 önemli düzenleme! Bu ay itibarıyla maaşlar... - Sayfa 4

Bu kapsamda mart ayında 3577 TL ücretle restoranda çalışan bir garson için işveren nisan ve mayıs aylarında ödemesi gereken primlerin tamamını ödememiş olacak.