Anasayfa /  Foto Galeri

Çalışan Gazeteciler Günü nedir? I Gazeteciler Günü mesajları ve sözleri 2022

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, yurdun ve dünyanın dört bir yanında emek vermiş, vermeye devam eden ve kalemiyle dünyaya aydınlatmaya çalışan gazeteciler tarafından kutlanıyor. Bu özel günde Çalışan Gazeteciler günü resimli mesajları ve en güzel sözler araştırılıyor. Kısa ve öz, anlamlı ve yeni Çalışan Gazeteciler Günü mesajları haberimizde!

Çalışan Gazeteciler Günü nedir? I Gazeteciler Günü mesajları ve sözleri 2022 - Sayfa 1

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, sadece Türkiye'de her yıl kutlanıyor. 1961-1971 yılları arasında Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlandı. Çalışan Gazeteciler Günü kutlama mesajları öne çıkıyor. Tüm basın ve medya çalışanlarının gününü birbirinden güzel, resimli 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü mesajları ile kutlayın...

Çalışan Gazeteciler Günü nedir? I Gazeteciler Günü mesajları ve sözleri 2022 - Sayfa 2

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ TARİHÇESİ

Çalışan Gazeteciler Günü, 4 Ocak 1961 tarihinde kabul edilen ve basın çalışanlarına çeşitli haklar ve yasal güvence sağlayan “212 sayılı kanun” adlı düzenlemenin Resmî gazetede yayımlanmasının ardından 10 Ocak gününde kutlanmaya başlanmıştı.

Çalışan Gazeteciler Günü nedir? I Gazeteciler Günü mesajları ve sözleri 2022 - Sayfa 3

“Dokuz patron olayı” olarak basın tarihine geçen gelişme üzerine gazeteciler, boykot boyunca “Basın” adlı bir gazete yayımlamaya karar verdiler. Basın gazetesi 11 Ocak günü yayına başladı ve üç günlük boykot sırasında düzenli olarak yayınını sürdürdü. Çalışan Gazeteciler Günü, bu olayın bir sonucu olarak ortaya çıktı. 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanmaya başladı ve 1971’de “Çalışan Gazeteciler Günü” halini aldı.

Çalışan Gazeteciler Günü nedir? I Gazeteciler Günü mesajları ve sözleri 2022 - Sayfa 4

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJLARI VE SÖZLERİ

Tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Dünya Gazeteciler Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.
Haber peşinde koşan, doğru haberin aktarılması için gece gündüz demeden emek veren tüm gazetecilerin "10 Ocak Gazeteciler Gününü" kutlarım.