Anasayfa /  Foto Galeri

Çalışan emekliye kötü haber! Yaş sınırı geliyor

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, hükümetin yeni yapacağını düzenlemeye göre çalışan emeklinin yükü daha da artacak. Güzelmansur'un aktardığına bilgiye göre, destek primi geri dönüyor, ölüm aylığında eşe yaş sınırı geliyor, sağlık kesintisi de yüzde 5'e çıkıyor.

Çalışan emekliye kötü haber! Yaş sınırı geliyor - Sayfa 1

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, sosyal güvenlik destek primini geri getirmek, ölüm aylığı bağlanmasına yaş sınırı koymak ve sağlık kesintilerini artırmak için hazırlık yapıldığını açıkladı. 

Çalışan emekliye kötü haber! Yaş sınırı geliyor - Sayfa 2

"EMEKLİNİN BELİ DAHA DA BÜKÜLECEK"

Güzelmansur "Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü ve Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü'nde emekli vatandaşlarımızın aleyhine bir takım hazırlıklar yapılıyor. Şimdiden uyarıyoruz. Kamu yönetiminde israfa son vermeyen, lüksten- şatafattan taviz vermeyen, kamu gelir-gider dengesini bozan Saray ve çevresine kaynak yaratmak için emeklilerin belini daha da bükecek çalışmalar yapılıyor" dedi.

Çalışan emekliye kötü haber! Yaş sınırı geliyor - Sayfa 3

Sözcü'ün haberine göre Neredeyse bütün birimleri vekaletle yönetilen Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) yöneticilerin vekillikten kurtulmak ve kamuya kaynak yaratmak için emeklilerin belini daha da bükecek kanuni düzenleme yarışına girdikleri yolunda bilgiler aldığını belirten CHP'li Güzelmansur, yapılmakta olan hazırlıkları şöyle sıraladı:

Çalışan emekliye kötü haber! Yaş sınırı geliyor - Sayfa 4

DESTEK PRİMİ GERİ GELİYOR

"Bu çalışmalardan birincisi Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) ödemesinin geri getirilmesi. Emekli olduktan sonra esnaf olarak çalışmaya devam edenlerden 2015 yılına kadar yüzde 15 oranında SGDP kesiliyordu. Sonra bu oran yüzde 10'a düşürüldü, 2016'da da tamamen kaldırıldı. SGK'nın ‘vekil yöneticileri' şimdilerde SGDP ödemesini geri getirmek için kanun değişikliği çalışması yapıyor.