Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Büyük İstiklal Yürüyüşü'nde adı geçirilen kurumlardan yalanlama... Hukuki süreç başlatıldı!

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, "Büyük İstiklal Yürüyüşü" afişinde logosunun izinsiz kullanıldığını ve hukuki süreç başlatılacağını açıkladı.

Abone ol
Abone ol 24 Kasım 2021 23:37

"Büyük Uyanış Derneği" tarafından 28 Kasım'da düzenleneceği açıklanan 'Büyük İstiklal Yürüyüşü' hakkında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Anadolu Gençlik Derneği'nden (AGD) 'katılmıyoruz' açıklamaları geldi.

Yürüyüşle ilgili hazırlanan afişte isimleri geçen iki kurumdan yapılan açıklamalarda logolarının izinsiz kullanıldığı belirtildi. 

ÇYDD'den yapılan açıklamada şöyle denildi: "Büyük Uyanış Derneği tarafından hazırlanan Büyük İstiklal Yürüyüşü afişinde derneğimizin logosu bilgimiz dahilinde olmadan izinsiz bir şekilde kullanılmıştır. Söz konuşu yürüyüş ile derneğimizin hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Derneğimizin yürüyüşün düzenlenişinde katkı gösteren ve/veya yürüyüşü organize eden bir kurum gibi algılanacak şekilde afişe edilmesini kabul etmiyoruz. Konuyla ilgili gerekli hukuki süreç başlatılacaktır."

 AGD açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı: "Büyük Uyanış Derneği tarafından hazırlanan Büyük İstiklal Yürüyüşü afişinde derneğimizin logosu bilgimiz olmadan kullanılmıştır. Söz konusu yürüyüşle alakalalı derneğimizin ilgi ve alakası yoktur. Derneğimizin yürüyüşün organizatörüymüş gibi algılanacak şekilde afişe edilmesini kabul etmiyoruz. Gerekli hukuki süreç yürütülecektir."

'BÖYLE BİR DAVET USULÜ YOK'
AGD İstanbul Şube Başkanı Mehmet Yaroğlu da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kime sorarak ve hangi hakla derneğimizin logosunu afişinize koyuyorsunuz? Niyetiniz davet ise kurumsal davetin şekli bellidir, böyle bir davet usulü yoktur. Eğer niyetiniz AGD'yi programın organizatörü gibi göstermek ise buna müsaade etmeyeceğiz..." dedi. (HABER MERKEZİ)

ÇYDD ve AGD'nin logoları yürüyüş afişinde kullanılmıştı.

Yorumlar