Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Bütün Üniversite Öğrencilerine KYK Burs Mu Verecek?

Son zamanlarda sıklıkla gündeme gelen konuda üniversiteye kazanan herkese KYK'nın burs verip vermeyeceği merak edilmeye devam ediyor.

Abone ol
Abone ol 21 Aralık 2019 15:49

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu her sene milyonlarca öğrenciye kredi, burs imkanı sağladığı gibi yine barınma ihtiyaçlarını da karşılamaktadır. Son zamanlarda ekonomi alanını ilgilendiren önemli gelişmeler yaşanıyor ve KYK borçları silinecek mi soruları yanıtlanmaya devam ediyor. Buna göre hükümet cephesinden dönüş yapıldı mı, bütün üniversiteyi kazanan öğrencilere burs mu verilecek?

 


HERKESE BURS MU VERİLECEK?

Kredi ve Yurtlar Kurumundan kredi çıkan öğrencilerin büyük bir bölümü kredi alıyor ancak ödeme hususunda yine büyük bir bölümü zorlanmaktadır. KYK'dan şu ana kadar 2 milyar TL civarı kredinin çekildiği ancak ödenmeyen borçlar ile birlikte öğrencilerin toplam borcunun 6 milyar TL civarında olduğu bilinmektedir. Öğrencilerin zorluk yaşamaması için KYK'da yeni düzenlemeler yapılacak.

Buna göre en büyük tahminlerden bir tanesi kredilerin tamamen kaldırılması planlanmaktadır. Ancak kredilerin kaldırılması her öğrenciye burs verileceği anlamına geliyor mu tam olarak bu sorunun net bir yanıtı yok. Bu sene ortalama 150 bin civarı öğrenciye burs verildiği duyuruldu. Bundan sonraki yıllarda ise bu rakamın ekonomiye göre 2'ye ya da 3'e katlanabileceği tahmin ediliyor. Yani önümüzdeki senelerde 300 bin, 450 bin vb. gibi katları şeklinde burs verilebilir fakat her üniversiteyi kazanan öğrenciye burs verilmesi oldukça zor gözükmektedir. Yine ekonomi alanında yapılacak olan toplantılarda bu konu hükümet tarafından sıklıkla konuşulacak ve öğrencilerin insiyatifine kararın alınarak kamuoyuna duyurulması beklenmektedir.

Yorumlar