Anasayfa /  Ekonomi

Bütçe komisyonunda kabul edildi: En düşük emekli maaşı belli oldu!

Vatandaşlar arasında 'emekli maaşı kaç lira oldu? Asgari ücret ne kadar arttı?' soruları sorulmaya devam ederken yeni bir gelişme yaşandı. TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda 3600 ek gösterge ile ilgili torba kanun teklifinin görüşülme sırasında önerge ile değişikliğe gidildi. 2 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığının 3 bin liraya çıkarılmasını öngören madde değiştirildi. Buna göre en düşük emekli aylığı 3 bin 500 lira olacak.

Abone ol
Abone ol 29 Haziran 2022 22:13

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülüyor. Verilen önergeyle en düşük emekli aylığı 3 bin 500 liraya çıkarılacak.

Milletvekili emekli aylığı ise 27 bin lira olacak. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamada asgari ücret artışının, "hükümetin emekli zammı ya da memur zammı gibi kendisinin meccanen yaptığı bir zam" gibi yansıtıldığını dile getirerek, "Asgari ücret, işçi ve işverenin karşılıklı görüşmeleri ile oluşturdukları ve hükümetin de burada hakem rolünde olduğu bir süreç. Her zaman işçimizin yanında olduk. 2006'da asgari ücret 360 lirayken bugün asgari ücreti 4 bin 253 liraya çıkardık." ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler Emekli maaşı tbmm
Yorumlar