Anasayfa /  Eğitim

Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bursluluk sınav sonuçları için heyecan dorukta! 5,6,7 ve hazırlık sınıfı, 9 10 ve 11'inci sınıflar için uygulanan Bursluluk sınavı 10 Haziran Cumartesi günü saat 14:00'da gerçekleştirildi. Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? 2017 İOKBS soru ve cevapları açıklandı mı?

Abone ol
Abone ol 12 Haziran 2017 11:43

Binlerce adayın ter döktüğü Bursluluk sınavının ardından adaylar sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak etmeye başladı. Sonuçların açıklanacağı tarih belli oldu.

2017 Bursluluk sınavı 10 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirildi. Binlerce adayın ter döktüğü Bursluluk sınavının ardından adaylar sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak etmeye başladı. 5, 6 , 7, hazırlık sınıfı,9,10 ve 11 inci sınıflar için uygulanan İlköğretim ve Ortaöğretim kurumları bursluluk sınavının ardından adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi merak etmeye başladı. Sonuçların açıklanacağı tarih belli oldu. MEB duyurdu.

BURSLULUK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

10 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen Bursluluk sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Sonuçlar İlköğretim ce Ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı ve uygulama kılavuzuna göre 18 Temmuz 2017 tarihinde adaylara duyurulacak. 

BURSLULUK SINAVI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıflardan sınava katılacak öğrencilerin İOKBS

puanı, aşağıdaki işlem basamaklarına göre hesaplanacaktır:

a. Her adayın cevap kâğıdı, optik okuyucu tarafından okutulur.

b. İOKBS’de soru sorulan derslere ait testlerin her biri için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.

c. Her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puanlar bulunur. Böylece her aday için dört ayrı ham puan hesaplanır.

ç. Tüm öğrencilerin ham puanları toplamı, sınava giren öğrenci sayısına bölünerek her bir testin ortalaması bulunur.

d. Ham puanlar, test ortalamaları ile sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak her testin standart sapması hesaplanır.

e. Öğrencilerin her bir teste ait Standart Puanı (SP); o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adayların ham puanlarının ortalamasını 50 ye, standart sapmasını 10 a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir. 

f. Her test için hesaplanan standart puanlar, aşağıdaki tabloda verilen katsayılar ile çarpılarak her bir testin ağırlıklı standart puanları bulunur.

g. Testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak, Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP) bulunur.

ğ. Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.

h. Sınava girdiği hâlde, cevap kâğıdında hiç işaretleme yapmayan öğrencilerin sınavları değerlendirmeye alınmayacağı gibi herhangi bir kontenjandan yerleştirme veya bursluluk hakkından da yararlanamayacaklardır. 

SINAV İTİRAZLARI

a. Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının Bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) takvim günü içerisinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak veya yazılı olarak ÖDSGM’ye yapılabilecektir.

b. Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir.

c. 6/1/1982 tarihli ve 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

ç. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

d. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

e. İtirazların incelenmesi için öğrenci velisi tarafından MEB Döner Sermaye İşletmesi’nin T.C. Ziraat Bankası Başkent/ANKARA Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat /ANKARA şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” hesabına 20 TL (yirmi TL KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir. Ücret yatırıp itiraz başvurusu ile birlikte banka dekontu/ATM işlem fişi göndermeyen adayların başvuruları dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

f. İtirazların cevaplanmasındaki süre için ÖDSGM’ye gelen evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.

g. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM işlem fişi eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.


Yorumlar