Anasayfa /  Eğitim

Bursluluk Sınavı 2020 ne zaman yapılacak?

İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerini yakından ilgilendiren Bursluluk Sınavı 2020'nin ertelendiği açıklanmıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, milyonlarca öğrencinin 5 Şubat ile 24 Şubat arasında kaydını yaptırdığı Bursluluk Sınavı 2020'nin ne zaman yapılacağını açıkladı. Bakan ayrıca öğrencilerin sınavda hangi konulardan sorumlu olacağını da açıkladı. İşte Bursluluk Sınavı 2020 ile ilgili tüm detaylar…

Abone ol
Abone ol 07 Nisan 2020 14:00

Her yıl düzenli olarak tekrarlanan ve milyonlarla öğrencinin başvuru yaptığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), corona virüsü sebebiyle planlanan tarihte yapılmayacağı açıklanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı, nisan ayında yapılması gereken Bursluluk Sınavı 2020’nin ertelendiğini açıklamıştı.

2020 BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, Bursluluk Sınavı 2020'nin 6 Haziran 2020 tarihinde yapılacağını açıkladı. Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınavda hangi konulardan sorumlu olacağını da açıkladı.

BURSLULUK SINAVINDA HANGİ KONULAR ÇIKACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; “Bu sınava girecek öğrencilerimiz de bulundukları sınıfların birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar. Ayrıca bu sınava girecek 10’uncu ve 11’uncu sınıf öğrencilerimiz 9’uncu sınıfın tüm müfredatından sorumlu oluyorlardı. Bu kapsamı da daralttık ve 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerimiz de sadece 9’uncu sınıfın birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacak.” dedi.

Etiketler bursluluk sınavı
Yorumlar