Anasayfa /  Eğitim

Bursluluk sınav sonuçları bu hafta mı açıklanıyor?

Binlerce öğrencinin ter döktüğü Bursluluk sınavı yani İOKBS 5 Eylül'de yapıldı. Öğrenciler artık sonuçlar için nefeslerini tutmuş durumda... Kesin tarih MEB tarafından öğrencilerle paylaşılmıştı fakat bu tarihi bilmeyenler İOKBS (bursluluk sınavı) sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? sorusuna cevap bulmaya çalışıyor.

Abone ol
Abone ol 24 Eylül 2020 15:30

5, 6, 7, 8 hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencileri devletten burs almak için 5 Eylül'de İOKBS'ye girdiler. Sınav tamamlandı, soru ve cevaplar yayımlandı, sıra geldi sonuçlara... Peki, İOKBS (bursluluk sınavı) sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurduğu takvime göre İOKBS sınav sonuçlarının 28 Eylül 2020 tarihinde açıklanacağı belirtildi. Yalnız saate ilişkin bir açıklama yapılmadı.

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Sınav sonuçları 28 Eylül 2020 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.
Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecektir.

 
 
 

BURSLULUK BAŞLANGICI

Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir.
TASP :Toplam Ağırlıklı Standart Puan
ASP Türkçe :Türkçe/Türk Edebiyatı-Dil ve Anlatım-Türk Dili ve Edebiyatı Testi
Ağırlıklı Standart Puanı
ASP Mat :Matematik Testi Ağırlıklı Standart Puanı
ASP Fen :Fen Bilimleri Testi Ağırlıklı Standart Puanı
ASP Sosyal :Sosyal Bilgiler/ Sosyal Bilimler Testi Ağırlıklı Standart Puanı

BURSUN DEVAMI, KESİLMESİ VE İTİRAZLAR

Bursun devamı, kesilmesi ve itirazlara ilişkin iş ve işlemler Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği’nin 18’inci maddesine göre yapılacaktır.

Yorumlar