Anasayfa /  Foto Galeri

Bursa'daki tır faciasına saniyeler kala yeni görüntüler ortaya çıktı

Bursa'daki tır faciasına saniyeler kala yeni görüntüler ortaya çıktı .Sürücü 100 kilometre hız ile yokuş aşağı seyrettiği halde tıra yetişemediğini, tırın dörtlü flaşörlerini yaktığını, büyük bir ihtimalle freninin patlamış olabileceğini çektiği videosunda anlattı

Bursa'daki tır faciasına saniyeler kala yeni görüntüler ortaya çıktı - Sayfa 1

Bursa’da 4 kişinin öldüğü 2’si ağır 34 kişinin yaralandığı kazaya sebep olan tırın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Faciadan saniyeler önce çekilen görüntülerde Akiniş rampasında freni patlayan tırın son sürat yokuş aşağı indiği anlar arkasından gelen bir başka sürücü tarafından kaydedildi.

Bursa'daki tır faciasına saniyeler kala yeni görüntüler ortaya çıktı - Sayfa 2

O anları kaydederken tırın freninin patlamış olabileceğinden bahseden sürücü kendisinin 100 kilometre hızla seyrettiği halde tıra yetişemediğini, tırın 4'lü flaşörlerini yaktığını anlattı. Kazanın ardından büyük bir şans eseri yara almadan kurtulan tır şoförü Faruk E., "Aracımın frenleri patladı. Selektör yapıp kornaya basarak seyrettim. Kırmızı ışık yandığı için araçlar kaçamadı. Çarpmaya engel olamadım. Çok üzgünüm" demişti. 

Bursa'daki tır faciasına saniyeler kala yeni görüntüler ortaya çıktı - Sayfa 3

Bursa-Ankara Karayolu Kestel Barakfakih trafik ışıklarının bulunduğu bölgede geçtiğimiz Cuma akşamı meydana gelen kazada, 06 CHS 523 kupa, 16 AAC 360 dorse plakalı Faruk E. idaresindeki kedi kumu yüklü tır, Akiniş rampasından Bursa istikametine indiği sırada freni boşaldı. 

Bursa'daki tır faciasına saniyeler kala yeni görüntüler ortaya çıktı - Sayfa 4

Rampadan düzlüğe büyük bir hızla inen yüklü tır önce trafik ışıklarında bekleyen araçlara çarptı. Önüne kattığı araçlarla karşı şeride geçen tır burada da Ankara istikametine giden araçlara çarptı. Bariyerleri aşan tır yol kenarındaki şantiye alanında bulunan hafriyat kamyonu ve pikap kamyonete çarparak durabildi.