Anasayfa /  Yaşam

Bursa'dan örnek karar! Kızıl geyiklere yaşam hakkı

BURSA’da Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yaşları ilerlediği gerekçesi ile ihale yoluyla avlanmaları için satışa çıkarılan 2 geyik; hukukçular ve doğa koruma derneklerinin uğraşları sonucu mahkeme kararıyla kurtarıldı. Mahkeme başvuru üzerine ihalenin iptaline karar verdi.

Abone ol
Abone ol 31 Mayıs 2019 18:58

BURSA'da Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yaşları ilerlediği gerekçesi ile ihale yoluyla avlanmaları için satışa çıkarılan 2 geyik, Bursa Barosu avukatlarından Suna Soydaş Fırat'ın'ın açtığı iptal davasıyla kurtarıldı. İhaleye durdurma kararı çıktı.

Bursa'da mahkemeden kızıl geyiklere yaşam hakkı - Sayfa 2

Bursa’da Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü, 2 kızıl geyiğini av turizmi kapsamında vurulması için ihaleyle satışa çıkardı.

Bursa'da mahkemeden kızıl geyiklere yaşam hakkı - Sayfa 3

İhalenin resmi olarak yayınlanmasının ardından, doğa koruma dernekleri ve hayvan severler harekete geçti.

Bursa'da mahkemeden kızıl geyiklere yaşam hakkı - Sayfa 4

Tarım ve Orman Bakanlığı Bursa 2. Bölge Müdürlüğünün Fatih Sultan Mehmet Bulvarındaki toplantı salonunda ihale yöntemiyle 10 Haziran 2019 günü saat 11.00'de yapılacak olan satış öncesi Bursa Barosu avukatlarından Suna Soydaş hazırladığı dilekçeyle ihalenin durdurulması için mahkemeye başvurdu.

Bursa'da mahkemeden kızıl geyiklere yaşam hakkı - Sayfa 5

Soydaş’ın iptal davasıyla, dilekçeyi değerlendiren Bursa 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurarak geyiklerin ihaleye çıkarılmasına engel oldu.

Bursa'da mahkemeden kızıl geyiklere yaşam hakkı - Sayfa 6

"Örnek karar olacak"

Avukat Suna Soydaş Fırat, kararın, diğer yaban hayvanların vurulmasına yönelik örnek bir karar olacağını söyleyerek, "Karara göre, 10 Haziran'da yapılacak olan ihale yapılmayacak. Böylelikle 2 geyiğin hayatı kurtulacak. Bu tür yaban hayatın içinde bulunan hayvanların avlanmak için yapılacak ihalelere örnek olacak. Hayvanlara tuzak kurularak, keyfi olarak can almak işlemin önüne geçmiş olduk. Anayasada mevcut en önemli haklardan biri olan yaşam hakkı, sadece insanlar için değil, doğa ve tüm canlılar için uygulanması gerektiği yönünde güzel bir karar oldu" dedi.

Bursa'da mahkemeden kızıl geyiklere yaşam hakkı - Sayfa 7


Yorumlar