Anasayfa /  Yaşam /  Burç Yorumları

Bugünlerde ekstra dikkat edin! Çünkü...

Mars 28 Ocak itibari ile Koç burcuna giriş yaptı. Özellikle Satürn ve Mars geçişlerinde ekstra dikkat edilmelidir. Çünkü klasik astrolojiye göre Satürn ve Mars kötücül gezegenler olarak bilinirler. Ünlü astrolog Dinçer Güner önceki Mars/Koç kavuşumunu değerlendirdi. İşte önümüzdeki dönemde yaşanması muhtemel olaylar.

Abone ol
Abone ol 31 Ocak 2017 10:03

Mars 10 Mart tarihine kadar Koç burcunda seyahat edecek. Mars bu burçta en güçlü yerleşimindedir. Çünkü bu burcu yönetir. Amma velakin bu burcu yönetmesi demek bünyesinde barındırdığı iyi ve kötü tüm özellikleri kuvvetli bir şekilde ortaya koyacağına işaret etmektedir. Peki nedir bunlar? Şimdi bunlardan bahsedeceğim akabinde Türkiye üzerine ne gibi etkileri olacak buna göz atacağım… MARS Koç burcunda iken

;

– Daha direkt tavırlı, tuttuğunu koparan, hedef odaklı ve gözüne kestirdiğini elde eden bir yapı verir.

– Tam bir savaşçı ama bu sefer amazon kadını gibi değil. Tam bir eril savaşçı, erkek gücün baskın olduğu zamanlardır. Burada maço tavırlar, kaba durumlar, sert çıkışlarda aynı şekilde göze çarpar.

– Elini taşın altına sokmaktan çekinmeyen, gözü pek, girişken, rahatlıkla hem de düşünmeden risk alabilen bir yapıyı görürüz.

– Bu dönem yaşamı şekillendirmek, yeni bireysel başlangıçlar yapmak için ideal bir süreçtir fakat ortaklık kurmak için uygun değildir, çünkü MARS koç enerjisi bencil ve kendine dönüktür.

– Burada sabırsız bir enerji vardır arkadaşlar. Koca isterim şimdi isterim hesabı, hemen her şeyin çabucak olmasını isteriz. Bu yüzden sabır ve zaman gerektiren işler biraz asab bozucu bir hal alır. Uzun süreli yatırımlar için uygun bir süreç değildir kısacası.

– Yeni şeyler denemeye, yaşama dair yeni bir şeyler keşfetme güdümüz oldukça kuvvetli olur.

– Mars'ın Koç burcundaki agresyonu da tadından yenmez valla. Hep bir gerginlik, hep bir tartışma, hareket hali söz konusudur.

– Bu dönem yaşamdaki hedeflerimizi doğru bir şekilde belirleyip, harekete geçmek için en doğru zamandır.

– Özellikle rekabet duygusunun en çok bilendiği zamandır. Fakat buradaki rekabet daha çok kendimizle olandır. Tabii Mars'ın Koç burcu enerjisinin bokuyla kavga eden insan modeline de benzetebiliriz.

– Sıkıntılı noktalardan bir tanesi ise gereksiz risk almaya karşı duyulan heyecandır. Kazaların, patlamaların en çok meydana geldiği süreçtir aslında.

– Bu dönemde lütfen maymun iştahlı olmamaya özen gösterin! Canım Mars‘ın Koç burcundaki güzelim enerjiyi hiç etmeyin.

Bu saydıklarım bize katacağı halet-i ruhiye durumları aslında. Bunun yanı sıra astroloji sembolizminde Mars ve Koç burcu neleri sembolize eder şimdi de bunlara bir göz atalım… Savaş, kavgalar, askeri konular, cephanelik, patlamalar, kaslar, çocuklar, risk almak, hayvanlar üzerinde deneyler, kazalar, şiddet içerikli durumlar, yeni şeyler keşfetme, yangınlar, alevler, demir, demircilik, demirle ilgili işler, rehineler ve onların kurtarılması, liderlik ve lider kişiler demektir.





Mars Koç burcunda en son 13 Mart 2013 ile 21 Nisan 2013 tarihleri arasında ve 20 Şubat 2015 ile 1 Nisan 2015 tarihleri arasında seyahat etmişti. O süreçte neler olmuştu sizler için Mars/Koç haberlerini derledim;

– 14 Mart 2013 – AKP binasına roketatarla saldırı olmuştu.

– 19 Mart 2013: Ankara Kızılay'da bomba patlamış ve iki kişi hayatını kaybetmişti.

– 22 Mart 2013: Almanya'da çıkan büyük yangında sekiz Türk hayatını kaybetmişti.

– 19 Mart 2013: Nijerya’nın kuzeyinde otobüs istasyonunda meydana gelen patlamada 48 kişi hayatını kaybetmişti.

– 30 Mart 2013: Kuzey Kore ile Güney Kore savaş durumuna geldiğini duyurmuştu.

– 6 Nisan 2013: Yine Nijerya’da otobüs ile yakıt tankeri çarpışması sonucu 36 kişi hayatını kaybetmişti.

– 8 Nisan 2013: Demir Leydi lakaplı Margaret Tatcher hayatını kaybetmişti.

– 8 Nisan 2013: Mısır savcılığı, devlet bütçesinden yaklaşık 157 milyon Amerikan dolarını kendisi ve ailesi için kullandığı suçlamasıyla devrik lider Hüsnü Mübarek'i 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

– 24 Mart 2013: Orta Afrika Cumhuriyeti yönetimine karşı savaşan silahlı militanlar, başkent Bangui'yi işgal etti. Militanlar, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı ele geçirdi. Cumhurbaşkanı François Bozize, yurt dışına kaçtı. Militanların lideri Michel Djotodia, kendisini ülkenin fiili devlet başkanı ilan etti.

– 14 Mart 2013: Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (Cern) bilim adamları, parçacıklara kütlelerini verdiği düşünülen ve ‘Higgs Bozonu’ adı verilen atomaltı parçacığının varlığından artık emin olduklarını açıkladı.

– 22 Şubat 2015: Suriye'de Şah Fırat Operasyonu başladı.

– 24 Şubat 2015: Malatya'da askeri uçak düşürüldü.

– 24 Şubat 2016: Çek Cumhuriyeti’nin Uherský Brod kasabasında bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda dokuz kişi hayatını kaybetti.

– 26 Şubat 2015: Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlenen bombalı intihar saldırısında, bir Türk askeri hayatını kaybetti. Saldırıyı Taliban örgütü üstlendi.

– 27 Mart 2015: Mecliste büyük kavga ve protestolarla ‘İç Güvenlik paketi’ meclisten geçti. Malum iyi ki iç güvenlik paketi geçti, huzur içindeyiz…

– 3 Mart 2015: Irak Ordusu; Musul ve Tikrit’i geri almak için İslam Devleti’ne karşı operasyon başlattı ve Tikrit’e doğru ilerlemeye başladı.

-18 Mart 2015: Avrupa Merkez Bankası’nın Frankfurt’taki yeni merkezinin açılışında protesto gösterileri düzenlendi. Polis göstericilere göz yaşartıcı bomba ve tazyikli suyla müdahale etti. Olaylarda 91’i güvenlik görevlisi yaklaşık 290 kişi yaralandı. 350 dolayında gösterici ise gözaltına alındı.

– 21 Mart 2015: Suriye’nin Haseke kentinde, Nevruz kutlamalarının düzenlendiği alana yapılan saldırıda 37 kişi hayatını kaybetti, 96 kişi de yaralandı.

– 31 Mart 2015: Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne avukat kimliği ile aranmadan giren iki DHKP-C militanı tarafından odasında rehin alındı. Yaklaşık sekiz saat süren rehine krizi akşam saatlerinde düzenlenen operasyonla son buldu. İki saldırgan burada öldürülürken, ağır yaralanan Savcı Selim Kiraz kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

– 1 Nisan 2015: Vatan Caddesi emniyet binasına DHKP-C saldırısı yapıldı.

Bunun gibi olaylar meydana gelmiş, örnek olayları daha da çoğaltabilirdim ama emsal teşkil etmesi bakımından şimdilik bu kadar yeterli olacağını düşünüyorum. Geçmişte yaşadığımız üzücü olaylara bakarak en azından ne gibi olayların gündeme gelebileceğini anlamamız için yeterlidir.





Şimdi bu süreçte Mars'ın kuracağı önemli kontaklara bir göz atalım ve anlamlandıralım… Mars/Uranüs (23 Şubat +/- 5 gün) kavuşumu; grevler, ani isyanlar, sürekli patlamalar, suikastler, özgürlük temalarının şiddetli bir şekilde dışa vurumu, korkusuzca atılımlar, büyük cesaret isteyen işlere girişim anlamına gelir. Bu açının etkin olacağı dönemde Türkiye'nin doğum haritasının 10. evinde olacak. 10. ev de siyasi liderler, yönetimde söz sahibi kişiler ve ülkenin erkek ünlü kişilerine işaret etmektedir. Özellikle halkı süper huzursuz edecek gelişmeler, terör olaylarında artışlar, merkez noktalarda patlama veya silahlar yüzünden çıkabilecek gerginliklere de işaret edebilmektedir. Otoritenin sürpriz ve ani çıkışları, skandal durumlar, otoriteye karşı aniden oluşan büyük tepkiler, uçak ve havacılıkla ilgili sorunlar, uçak rötarları, uçak arızaları, uçak kazaları söz konusu olabilir.

Tabii Mars bu süreçte ne yazık ki Plüton ile de sert bir kontak kuracak ve bu kontakta 17 Şubat tarihinden ay sonuna kadar etkin olacak. İşte bu kısmı hiç sevmedim! Savaş baltalarının ortaya çıkabileceği, barışın ve huzurun iyice kaçabileceği zamanlar… Plüton/Mars etkileşimleri tektonik hareketleri tetikleyici nitelikte olabilir. Keza maden ocaklarında kazalar meydana gelebilir. Yılın belki de en problematik zamanlarına işaret etmekte. Bu dönemde ölüm oranlarında artışlarda meydana gelebilir. Bu dönem içinde barışın sağlanması gerçekten zordur ve hatta var olan barış sistemleri bile sekteye uğrayabilir. Yönetimde söz sahibi kişilerin kafa tutucu, sert çıkışları, güç uygulama politikası yüzünden sıkıntılı zamanlar yaşanabilir.

Dinçer GÜNER/ Sözcü




Yorumlar