Anasayfa /  Foto Galeri

Bunu yapan erken emekli olur! Bir gün bile önemli...

Askerlik borçlanması ile erkeklerin erken emekli olabilmesi mümkün. Peki nasıl başvuru yapılır? Bu haktan herkes yararlanabilir mi? İşte detaylar...

Bunu yapan erken emekli olur! Bir gün bile önemli... - Sayfa 1

Milliyet'ten Cem Kılıç, yazısında askerlik borçlanmasının erkek sigortalılar için emekliliği öne çekmenin yöntemi olduğunu belirtti. İşte Kılıç'ın o yazısı:

Bunu yapan erken emekli olur! Bir gün bile önemli... - Sayfa 2

Emeklilik her çalışanın hayalidir. Bütün çalışanlar bir gün emekli olup torunlarına, çocuklarına daha çok zaman ayırmanın planlarını yapar. Emeklilik için kurulan hayalleri öne çekmek isteyen kişiler daha erken emekli olabilmenin yollarını ararlar. Askerlik borçlanması erkek sigortalılar için emekliliği öne çekmenin yöntemi olabilir.

Bunu yapan erken emekli olur! Bir gün bile önemli... - Sayfa 3

Nasıl hesaplanır? 

Bir kişinin emekli olabilmesi için üç şartı bir arada yerine getirmesi gerekir. Bu şartlardan ilki sigortalılık süresidir.

Bunu yapan erken emekli olur! Bir gün bile önemli... - Sayfa 4

Sigortalılık süresi ilk kez çalışılmaya başlanan tarihte işlemeye başlar ve kişi çalışmaya devam etse de, etmese de devam eder. Dolayısıyla, ilk kez 1 Ocak 1990’da sigortalı çalışmaya başlayan bir kişi, 1 Ocak 2000 tarihinde 10 yıl sigortalılık süresini tamamlamış olur.