Anasayfa /  Foto Galeri

Bulunduğunuz ortamda koronavirüslü var mı? Artık öğrenebilirsiniz !

Koronavirüs salgınının başlamasıyla beraber hayatımıza giren Sağlık Bakanlığı'nın uygulaması ''Hayat Eve Sığar'' (HES), bundan böyle yeni bir özelliği ile sosyal hayatta pandemiyle mücadelenin omurgası haline gelecek.

Bulunduğunuz ortamda koronavirüslü var mı? Artık öğrenebilirsiniz ! - Sayfa 1

Koronavirüs salgınının başlamasıyla beraber hayatımıza giren Sağlık Bakanlığı'nın dijital uygulaması "Hayat Eve Sığar" (HES), bundan böyle yeni bir özelliği ile sosyal hayatta pandemiyle mücadelenin omurgası haline gelecek.

Bulunduğunuz ortamda koronavirüslü var mı? Artık öğrenebilirsiniz ! - Sayfa 2

Vatandaşlar HES'i şimdiye dek daha çok yaşadıkları bölgede ya da gitmek istedikleri lokasyondaki risk durumunu ve hastalık yoğunluğunu harita üzerinden görebilmek, Türkiye'nin günlük Koronavirüs tablosunu incelemek, seyahatlerde kullanılan HES Kodu'nu alabilmek için kullanıyordu.

Bulunduğunuz ortamda koronavirüslü var mı? Artık öğrenebilirsiniz ! - Sayfa 3

Yeni getirilen "Güvenli Alan" özelliği sayesinde HES, yeni normale adapte olmaya çalışan vatandaşların riskli kişilerle temas edip etmediğinin gözlemlenmesi, bulunduğu mekanların takibi ve güvenliği açısından günlük hayatın bir parçası haline gelecek. HES ile tüm sosyal alanlar için koronavirüs riskini en aza indirmek amaçlanıyor.

Bulunduğunuz ortamda koronavirüslü var mı? Artık öğrenebilirsiniz ! - Sayfa 4

AVM, işyerleri, toplu taşıma, marketler, siteler, hatta apartmanlarda bile kullanılabilen bu özellikte önemli olan Hayat Eve Sığar uygulaması içindeki "Kare Kod" alanından karekodu oluşturup çıktısını almak.