Anasayfa /  Dünya

Bulgaristan’da terörle mücadele yasası değiştirildi

Bulgaristan'da parlamento terörle mücadele yasasında yaptığı düzenlemeyle muhtemel bir terör tehdidi ortamında silahlı kuvvetlere geniş yetkiler verdi. Parlamento terörle mücadele kapsamında orduya geniş yetkiler verdi

Abone ol
Abone ol 15 Aralık 2016 10:13

Bulgaristan'da parlamento terörle mücadele yasasında yaptığı düzenlemeyle muhtemel bir terör tehdidi ortamında silahlı kuvvetlere geniş yetkiler verdi.

Düzenlemeye göre gerektiğinde askerler şüphelileri gözaltına alabilecek ve zor kullanabilecek.

Askeri personel, evlerde ve arabalarda arama yapabilecek, delillere el koyabilecek ve bu çalışmalarında silah kullanabilecek.

Yetki, sadece muhtemel bir terör saldırısının önlenmesi veya gerçekleşmiş bir saldırı ile ilgili alınacak tedbirler kapsamında kullanılabilecek.

Yeni uygulamaya göre ordu denetimindeki kontrol noktalarından geçen herkesin üzeri aranabilecek.

Sadece şüpheliler değil, tutumlarıyla güvenlik güçlerinin çalışmalarını engelleyenler de askerlerce gözaltına alınabilecek.

Kimliksiz veya şüphe uyandıran şahısların özel eşyalarına el konulabilecek. Sahibinin rızası olmadan özel mülklerde arama yapılabilecek.

Askeri personelin ihtiyaç durumunda silah dışında eğitimli köpek, cop, kimyasal malzeme, plastik mermi, zırhlı araç ve diğer teçhizatları kullanılabilecek.

Terör tehdidi durumunda tedbirleri koordine edecek başbakanlığa bağlı bir kriz merkezi oluşturulacak.

İçişleri bakanının yönetiminde faaliyet gösterecek kriz merkezinde bir de cumhuriyet başsavcısı bulunacak.

Kriz merkezinin çalışmaları başbakan, parlamento başkanı ve cumhurbaşkanına rapor edilecek.




Etiketler terörizm yasa yetki
Yorumlar