Anasayfa /  Politika

Bülent Arınç'tan "yeni parti" çıkışı! Etkinliğimi kırmaya...

Alacağı maaş hakkında yorum yapanlara "Edepsizler" çıkışıyla ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi olan Bülent Arınç, "Yeni kurulacak olan partilerle ilgili etkinliğimi kırmaya çalışıyorlar" dedi

Abone ol
Abone ol 04 Temmuz 2019 11:12

Alacağı maaş hakkında yorum yapanlara "Edepsizler" çıkışıyla ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi olan Bülent Arınç, "Yeni kurulacak olan partilerle ilgili etkinliğimi kırmaya çalışıyorlar" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğine atanan Bülent Arınç, geçtiğimiz günlerde Habertürk'te katıldığı bir programda alacağı maaş hakkında yorum yapanlara "Edepsizler" demiş ve kamuoyunda gündem olmuştu. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, TBMM eski Başkanı ve YİK üyesi Bülent Arınç ile görüştü. "Edepsizler" sözünün gündemde tutulmasının nedenlerini Selvi'ye konuşan Arınç, "Beni yıpratarak yeni kurulacak olan partilerle ilgili etkinliğimi kırmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Selvi'nin "Arınç 'edepsiz' polemiği için ne dedi" başlığıyla yayımlanan köşe yazısında Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Bülent Arınç'la yaptığı görüşmeyi anlattı. Selvi, köşesinde "Peki Bülent Arınç katılmadığı bir toplantıda maaş zammı ile neden haber oldu? Habertürk'te Kübra Par'la 13 Haziran'da yaptıkları programda troller için söylediği 'Edepsizler' sözü cımbızlanarak neden, maaş zammını eleştirenlere karşı söylenmiş gibi servis edildi? Eleştiri hakkı için kullandığı 'İnsani ve İslami görevim'sözü, neden 'Erdoğan'ın yanında olmak insani ve İslami bir görev'miş gibi sunuldu?" ifadelerini kullandı.

"Bu soruları Bülent Arınç'a sordum." diyen Selvi'nin aktardığına göre Bülent Arınç, şunları söyledi:

"1- Yüksek İstişare Kurulu'nu işlevsiz kılmak.

2- AK Parti'yi kuran ilk üçteki isimlerden biri olarak Erdoğan'ın yanında olduğum için.

3- 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olduğumu deklare ettim. 23 Haziran seçimleriyle İstanbul'da bir gedik açtılar. Kurdun dişine kan değdi. Her fırsatta hükümet ve Cumhurbaşkanı aleyhine eylem yapma hazırlığı içine girdiler.

4- AK Parti bünyesinden çıkan isimler tarafından iki yeni parti kuruluyor. Onları parlatıyorlar. Beni yıpratarak yeni kurulacak olan partilerle ilgili etkinliğimi kırmaya çalışıyorlar.

5- Tabii bir de para işiyle hiçbir zaman bir araya gelmeyen bir insan olarak beni yıpratmaya çalışıyorlar ki ileride oynayabileceğim rolleri oynamayım diye..."




Yorumlar